Το νέο καταδυτικό ρολόι της Omega είναι αφιερωμένο στον πράκτορα 007

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 1948, ο οίκος ωρολογοποιίας Omega κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο που ονομαζόταν Seamaster, “ένα εξελιγμένο ρολόι για την πόλη, τη θάλασσα και την ύπαιθρο”. Kατά τη διάρκεια των επόμενων επτά δεκαετιών, το Seamaster αποτέλεσε το απαραίτητο “εργαλείο” για όλους: από τους δύτες, τους ναυτικούς, τους στρατιωτικούς και τους επιστήμονες μέχρι τα στελέχη επιχειρήσεων και έναν συγκεκριμένο Βρετανό μυστικό πράκτορα, όπου τα ρολόγια έπαιζαν σπουδαίο ρόλο στις αποστολές του.

Για την ιστορία, το Omega είναι το ρολόι που φοριέται στον καρπό του James Bond από το 1995. Ο Bond αρχικά φορούσε ένα Rolex Submariner, αλλά όταν ο Pierce Brosnan ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του πράκτορα, οι παραγωγοί του φιλμ αποφάσισαν ότι ένα Omega ταίριαζε περισσότερο στον χαρακτήρα ενός πρώην αξιωματούχου του Ναυτικού.

Πρόσφατα λοιπόν και με αφορμή τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της κλασικής ταινίας “On Her Majesty’s Secret Service”, η Omega κυκλοφόρησε μια περιοριμένη έκδοση δύο καταδυτικών ρολογιών, τα οποία έχουν ως θέμα τον πράκτορα 007 και φέρουν στο καντράν τους χαραγμένο με λέιζερ ένα ελικοειδές μοτίβο κάννης όπλου.

Τα νέα ρολόγια Seamaster Diver 300M James Bond Limited Edition διαθέτουν μαύρο λουράκι από καουτσούκ, φέρουν πιστοποίηση Master Chronometer και φιλοξενούνται σε μία πολυτελή μαύρη κασετίνα με σχέδια κάνης όπλου και κουμπιά σφαίρας, ενώ συνοδεύονται και από ένα ατσάλινο μπρασελέ.

Το πρώτο μοντέλο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, έχει κάσα διαμέτρου 42 mm και στεφάνη από μαύρο κεραμικό. Στην αριστερή πλευρά της κάσας, η OMEGA έχει τοποθετήσει μια πλάκα από κίτρινο χρυσό 18K, η οποία φέρει χαραγμένο κάθε μοναδικό αριθμό της συλλεκτικής έκδοσης.

Το δεύτερο μοντέλο είναι κατασκευασμένο από χρυσό 18Κ και διαθέτει λουράκι από καουτσούκ με κούμπωμα επίσης από χρυσό 18Κ. Σε αυτό το ρολόι η πλάκα στην αριστερή πλευρά της κάσας, η οποία φέρει χαραγμένο κάθε μοναδικό αριθμό της συλλεκτικής έκδοσης, είναι κατασκευασμένη από λευκό χρυσο 18Κ.

Κίτρινο χρυσό 18K έχει επιλέξει η Omega και για την κατασκευή των δεικτών και των ενδείξεων των ωρών, συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης για την ώρα 12, η οποία είναι εμπνευσμένη από το οικόσημο της οικογένειας Bond. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην ένδειξη ώρας 10 είναι κρυμμένος ο αριθμός 50 (αναφορά στα 50 χρόνια), ο οποίος εμφανίζεται στο σκοτάδι όταν ενεργοποιείται η επίστρωση Super-LumiNova των δεικτών και των ενδείξεων.

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.


Διαβάστε επίσης: Αυτό το Patek Philippe των 31 εκατ. δολαρίων είναι το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο!

Share.

Comments are closed.