Αυτό το Patek Philippe των 31 εκατ. δολαρίων είναι το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχει μόνο ένα ρολόι Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A στον κόσμο και μόλις πωλήθηκε σε δημοπρασία στην εξωφρενική τιμή των 31 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα να γίνει το πιο ακριβό ρολόι στον κόσμο!

Δεν αποτελεί έκληξη το γεγονός ότι αυτό το υπερπολυτελές ρολόι πουλήθηκε τόσο ακριβά. Ιστορικά, κάθε ρολόι του οίκου Patek Philippe που έχει βρεθεί στην φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch, όλα τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την έρευνα κατά της Μυϊκής Δυστροφίας Duchenne και του σχετικού ιδρύματος που τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, πουλήθηκε στην υψηλότερη τιμή.

Πριν την συγκεκριμένη πώληση, το ρεκόρ ακριβότερου ρολογιού κατείχε το μοντέλο τσέπης Patek Philippe Henry Graves Supercomplication, το οποίο είχε πωληθεί έναντι 24 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014 και το ρεκόρ ακριβότερου ρολογιού χειρός κατείχε από το 2017 το Rolex Paul Newman Daytona το οποίο είχε φτάσει να πουληθεί για 17,8 εκατομμύρια δολάρια.

Το ρολόι δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη δημοπρασία, με την Only Watch να αναφέρει ότι: “Είναι η πρώτη και μοναδική έκδοση αυτού του εξαιρετικού ρολογιού, που δημιουργήθηκε από ανοξείδωτο ατσάλι.”

Είνα πολύ δύσκολο να υπογραμμίσουμε το επίπεδο της μηχανικής δεξιοτεχνίας του Grandmaster Chime, το οποίο έχει κάσα διπλής όψης και φιλοξενεί 20 λειτουργίες σε δύο καντράν, ένα από ροζ χρυσό και ένα από μαύρο έβενο. Το ρολόι διαθέτει μια ανάγλυφη κάσα με διάμετρο 47,7 mm και πάχος 16,07 mm, ενώ στο καντράν του αναγράφεται η φράση The Only One, η οποία δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα και μοναδικό κομμάτι.

O μηχανισμός του αποτελείται από 1.366 εξαρτήματα και η κάσα του από 214. Μεταξύ των complications περιλαμβάνονται πέντε λειτουργίες ηχητικής σήμανσης, εκ των οποίων οι δύο αποτελούν παγκόσμιες πρωτιές και πατέντες: ένα ηχητικό alarm που χτυπά μία προεπιλεγμένη ώρα και ένα date repeater που ηχεί την ημερομηνία κατά βούληση.

Ο μηχανισμός του είναι αρκετά περίπλοκος, καθώς κουρδίζει στο χέρι και διαθέτει δεύτερη χρονική ζώνη με ένδειξη ημέρας/νύχτας, ημέρα, ημερομηνία και στα δύο καντράν, μήνα, δίσεκτο έτος, τετραψήφια ένδειξη έτους σε ειδικό παράθυρο, υποκαντράν 24ώρου και λεπτών, ένδειξη ηχητικής σήμανσης καθώς και ένδειξη θέσης της κορώνας (R,A,H).

Σίγουρα είναι ένα υπέροχο ρολόι, και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα χρήματα από την πώληση του πηγαίνουν σε έναν καλό σκοπό.


Διαβάστε επίσης: Τα πιο διάσημα Rolex Daytona

Share.

Comments are closed.