“Μοσχοπουλήθηκε” σε δημοπρασία το Panerai του Σιλβέστερ Σταλόνε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όταν ακούσαμε ότι ο Σιλβέστερ Σταλόνε πρόκειται να πουλήσει πέντε ρολόγια από την εντυπωσιακή προσωπική του συλλογή, σίγουρα ενθουσιαστήκαμε, καθώς ο διάσημος ηθοποιός είναι ιδιαίτερα γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την υψηλή ωρολογοποιία.

Τα πέντε ρολόγια, τα οποία σας ειχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό εδώ, πουλήθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου μέσω της δημοπρασίας ρολογιών “Racing Pulse” του οίκου Phillips στην Νέα Υόρκη. Ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια ήταν το Panerai Luminor “Pre-Vendôme” 5218-201A που φορούσε ο Σταλόνε στην ταινία “Daylight” το 1996.

Courtesy of Phillips

Ο οίκος Phillips εκτίμησε ότι η τιμή του ρολογιού θα είναι μεταξύ 33.700 και 67.400 ευρώ (ένα αρκετά μεγάλο ποσό για ένα μοντέλο Panerai), όπως φαίνεται όμως “έπεσε” έξω μερικές χιλιάδες ευρώ, καθώς μετά από τέσσερα λεπτά υποβολής προσφορών – συνολικά 18 προσφορές – το ρολόι πουλήθηκε για 175.000 ευρώ.

Courtesy of Phillips

“Ήθέλα να φορέσω ένα ρολόι που δεν φορούσε κανείς”, είπε ο διάσημος ηθοποιός για το μοντέλο, το οποίο είχε αγοράσει από μια μπουτίκ της Panerai στην Ιταλία κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. “Το έδεσα στον καρπό μου εκείνη την ημέρα και δεν το έβγαλα μέχρι το τέλος των γυρισμάτων” συμπλήρωσε.

Courtesy of Phillips

Σίγουρα η τιμή του ήταν αρκετά μεγάλη, ωστόσο, όπως και το Daytona “Big Red” του Πολ Νιούμαν που πουλήθηκε για 5,5 εκατ. δολάρια στην ίδια δημοπρασία, αποδεικνύεται ακόμα μια ότι η προέλευση και η γενεαλογία ενός ρολογιού είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την τελική αξία του.

Αν δεν ήταν ο Σταλόνε ίσως να μην είχε ξεκινήσει αυτή η τρέλα με τα Panerai στο Χόλιγουντ, καθώς πολλοί συνάδελφοι του, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ – τον οποίο κατηγόρησε για “αντιγραφή” πρόσφατα ο Σταλόνε – αγόρασαν ρολόγια από τον ιταλικό οίκο.


Διαβάστε επίσης: Ο Σιλβέστερ Σταλόνε “κατηγόρησε” τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για αντιγραφή!

Share.

Comments are closed.