Στο “σφυρί” 5 ιστορικά ρολόγια του Σιλβέστερ Σταλόνε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι ευρέως γνωστός από τον θρυλικό ρόλο του ως Ρόκι Μπαλμπόα, τον οποίο δημιούργησε ο ίδιος πριν από 45 χρόνια, στην πραγματικότητα όμως είναι ένας άνθρωπος με πολλά ταλέντα και ενδιαφέροντα.

Όταν δεν είναι μπροστά από την κάμερα, ο 74χρονος Ιταλοαμερικανός ηθοποιός είναι επίσης σκηνοθέτης, σεναριογράφος, επιχειρηματίας και ένας άπληστος συλλέκτης ρολογιών, καθώς τρέφει μια μεγάλη αγάπη για την υψηλή ωρολογοποιία.

Στην πραγματικότητα είναι πιθανότατα ένας από τους σπουδαιότερους συλλέκτες ρολογιών των τελευταίων δεκαετιών, και πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά ο Σταλόνε ήταν ο άνθρωπος που έκανε γνωστά τα Panerai στην βιομηχανία του Χόλιγουντ, και θεωρείται ανεπίσημα πρεσβευτής της μάρκας. Ανακάλυψε τον οίκο όταν βρικόταν στην Ιταλία και μάλιστα φόρεσε αρκετά ρολόγια Panerai σε πολλές από τις ταινίες του, όπως το “Daylight”, το “Rambo” και το “The Expendables”, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την αύξηση της δημοτικότητας της μάρκας.

Courtesy of Phillips

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι πέντε ρολόγια από την συλλογή του Σταλόνε πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 12 Δεκεμβρίου μέσω του οίκου Phillips. Το πρώτο και πιο σημαντικό ρολόι που θα διατεθεί προς πώληση είναι το Panerai Luminor που φορούσε ο Σταλόνε στην ταινία “Daylight” το 1996. Πρόκειται για ένα στιβαρό ρολόι με μοναδική αισθητική, το οποίο έκανε ιδιαίτερη εντύπωση εκείνη την εποχή λόγω της μεγάλης κάσας του (44mm) και ήταν ο λόγος που πολλοί ηθοποιοί ταινιών δράσης άρχισαν να φορούν ένα Panerai στον καρπό τους.

Courtesy of Phillips

Ο οίκος Phillips ισχυρίζεται ότι είναι το πιο σημαντικό σύγχρονο ρολόι που παράχθηκε από την Panerai. Στο καντράν του φέρει αραβικούς αριθμούς μόνο στις ενδείξεις 12, 3, 6 και 9, ενώ διαθέτει ένα σχέδιο με βέλη, το οποίο είναι πλέον γνωστό στους συλλέκτες ως το λογότυπο pro-Vendome, και είναι μια αναφορά στα κομμάτια που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1993 και του 1997, όταν ο όμιλος Vendome αγόρασε την Panerai. Η τιμή εκτίμησης του ρολογιού είναι 33.700-67.400 ευρώ.

Τα άλλα τέσσερα ρολόγια του Σταλόνε που θα δημοπρατηθούν είναι από τον οίκο Richard Mille. Το πρώτο ρολόι είναι το μοντέλο RM 25-01, το οποίο είναι ένας camo χρονογράφος με μέγεθος 50,85 mm που σχεδιάστηκε το 2018 ως το ρολόι που θα φορούσε ο Τζον Ράμπο. Το δεύτερο και πιο ακριβο ρολόι είναι το μοντέλο RM 52-01, το οποίο διαθέτει μια ροζ χρυσή νεκροκεφαλή στο κέντρο του καντράν, η οποία φιλοξενεί στο εσωτερικό της τον μηχανισμό του ρολογιού.

Συνεχίζουμε με το μοντέλο RM 59-01, το οποίο είναι γνωστό και ως “the Beast” και διαθέτει ένα σχέδιο στο καντράν που θυμίζει σημάδι από νύχια. Τέλος, υπάρχει το μοντέλο RM 032, το οποίο φόρεσε ο Σταλόνε το 2014 στην ταινία “The Expendables 3”. Σύμφωνα με τον οίκο, τα τέσσερα Richard Mille του Σταλόνε αναμένεται να κοστίσουν συνολικά πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου Phillips εδώ.


Διαβάστε επίσης: Δείτε τον λόγο που όλοι οι ηθοποιοί ταινιών δράσης αγαπάνε τα ρολόγια Panerai

Share.

Comments are closed.