Το Rolex Daytona “Big Red” του Πολ Νιούμαν πωλήθηκε 5.5 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χθες πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία “Racing Pulse” του οίκου Phillips στη Νέα Υόρκη, η οποία, όπως σας είχαμε αναφέρει, περιελάμβανε εξαιρετικά κομμάτια, όπως το Rolex Daytona “Big Red” που άνηκε στον Πολ Νιούμαν, το Heuer Monaco που φορέθηκε από τον Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία “Le Mans”, πέντε ιστορικά ρολόγια του Σιλβέστερ Σταλόνε, καθώς και δύο ρολόγια τσέπης που άνηκαν στον Τζον Λένον και τον Άντι Γουόρχολ αντίστοιχα.

Τα δυο κομμάτια που έκλεψαν την παράσταση στην δημοπρασία ήταν το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν και το Heuer Monaco του ΜακΚουίν, το οποίο έσπασε το ρεκόρ για το πιο ακριβό Heuer που πωλήθηκε ποτέ, με την τιμή πώλησης του να ανέρχεται σε 2,2 εκατ. δολάρια. Σήμερα ωστόσο θα ασχοληθούμε με το Rolex Daytona “Big Red” του Νιούμαν, το οποίο αν και δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ, σίγουρα η τιμή του ήταν πολύ υψηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Courtesy of Phillips

Το ρολόι, το οποίο πουλήθηκε 5.475.000 δολάρια, αν και είναι “απλώς” ένα “Big Red” Daytona, είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τον Νιούμαν, καθώς του το χάρισε η σύζυγος του Τζόαν Γουντγουόρντ το 1983 για την 25η επέτειο του γάμου τους. Το ρολόι φέρει στο πίσω μέρος της κάσας την επιγραφή “Drive slowly / Joanne” (σ.σ Να οδηγείς σιγά / Τζοάν) – μια υπενθύμιση της ανησυχίας που ένιωθε κάθε φορά που ο Νιούμαν έτρεχε σε αγώνες.

© Alan Meek / Getty Images / Ideal Image

Σύμφωνα με τον οίκο, ήταν το ρολόι που φόρεσε περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο ο Νιούμαν, μέχρι που το χάρισε στην κόρη του, Κλέα Νιούμαν, το 2008 πριν το θάνατο του. Στην υπογεγραμμένη επιστολή που το συνόδευε, η κόρη του Νιούμαν αναφέρει: “Φορούσε αυτό το ρολόι σχεδόν κάθε μέρα μέχρι που μου το χάρισε. Φωτογραφήθηκε φορώντας το πολλές φορές, όπως και εγώ. Ήταν ο θησαυρός μου για σχεδόν δεκατρία χρόνια. Για μένα, αυτό το ρολόι δείχνει την ανοχή της μητέρας μου για το μεγάλο πάθος του για τους αγώνες και αντικατοπτρίζει τη διαρκή αγάπη μεταξύ τους που παρέμεινε ζωντανή μέχρι τον θάνατο του.”

Courtesy of Phillips

Μπορεί το ρολόι να μην ξεπερασε σε τιμή το Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν που πωλήθηκε 17.752.500 το 2017, αποδείχτηκε ωστόσο για άλλη μια φορά ότι η προέλευση και η γενεαλογία ενός ρολογιού είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την τελική αξία του, δεδομενου ένα άλλο κλασικό Daytona “Big Red” θα κόστιζε περίπου 80.000 δολάρια.

Photo courtesy of SeriousFun Children’s Network

Όπως και να ‘χει ήταν μια πολύ σημαντική πώληση, καθώς τα χρήματα θα δοθούν σε μια σειρά από φιλανθρωπικά ιδρύματα που ίδρυσε ο ίδιος ο Πολ Νιούμαν, όπως το SeriousFun, το Children’s Network, και το Safe Water Network.


Διαβάστε επίσης: Στο “σφυρί” 5 ιστορικά ρολόγια του Σιλβέστερ Σταλόνε

Share.

Comments are closed.