Δες γιατί τα πολυτελή ρολόγια αποτελούν την καλύτερη επένδυση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, τα τελευταία δύο χρόνια τα πολυτελή ρολόγια αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση, ειδικά από μάρκες όπως οι Audemars Piguet, Patek Philippe και F.P.Journe, οι οποίες έχουν κάνει πρωτοσέλιδα λόγω της τρελής ανόδου των τιμών τους. H Rolex ωστόσο συνεχίζει να είναι η μάρκα με την υψηλότερη απόδοση, δεδομένου τα ρολόγια της αποτελούν καλύτερη επένδυση από τις πιο παραδοσιακές επιλογές, όπως οι μετοχές, τα ακίνητα και ο χρυσός.

Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε εμείς, αλλά μια έρευνα που δημοσίευσε η Bob’s Watches με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία θεωρείται μια απο τις μεγαλύτερες online εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων Rolex παγκοσμίως. Συγκεντρώνοντας δεδομένα πωλήσεων 10 ετών, η Bob’s Watches αποκάλυψε πόσο μεγάλη αύξηση έχει παρατηρηθεί στις τιμές των προιδιόκτητων Rolex την περασμένη δεκαετία, αλλά και ποια μοντέλα είναι περιζήτητα.

Διαβάστε επίσης: Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε ένα Rolex

Bob’s Watches

Όπως βλέπουμε και στον πίνακα, ο μέσος όρος της τιμής ενός μεταχειρισμένου Rolex έχει αυξηθεί από περίπου 5.000 δολάρια το 2011 σε περισσότερα από 13.000 δολάρια το 2021. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω πανδημίας, οι τιμές των Rolex έχουν εκτοξευθεί – μια αύξηση που ισούται περίπου με την συνολική αύξηση των τιμών που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Bob’s Watches

Τώρα, όσον αφορά τα μοντέλα του ελβετικού οίκου, παρατηρούμε ότι οι τιμές των Daytona, Day-Date και Sky-Dweller έχουν εκτιναχτεί την τελευταία δεκαετία, ενώ οι τιμές μοντέλων όπως το Air-King και το Cellini να έχουν αυξηθεί μέτρια. Να σημειώσουμε ότι το Daytona είναι το μοντέλο που έχει ανατιμηθεί περισσότερο, με μέση τιμή πώλησης άνω των 30.000 δολαρίων.

Bob’s Watches

Τέλος, το μοντέλο Submariner Ref. 16610 από ανοξείδωτο ατσάλι ήταν το Rolex με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Bob’s Watches τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ το δίχρωμο “αδερφάκι” του από ατσάλι και χρυσό (Ref. 16613) έρχεται δεύτερο. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το GMT Master II Ref. 116710. Aυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι ότι τα 8 από τα 15 ρολόγια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν αθλητικά.

Όπως επισημαίνει η έκθεση, δεν υπάρχουν μελλοντικές εγγυήσεις ότι αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης θα συνεχιστεί, ειδικά ο διπλασιασμός ή ο τριπλασιασμός των τιμών ορισμένων αναφορών, είναι ωστόσο εντυπωσιακό όλο αυτό που συμβαίνει  με τα ρολόγια της μάρκας.


Διαβάστε επίσης: Τα Rolex αποτελούν πλέον καλύτερη επένδυση και από τον χρυσό!

Share.

Comments are closed.