Τα Rolex αποτελούν πλέον καλύτερη επένδυση και από τον χρυσό!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Bob’s Watches με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία θεωρείται μια απο τις μεγαλύτερες online εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων Rolex παγκοσμίως, δείχνει ότι τα ρολόγια του ελβετικού οίκου αποτελούν μια πολύ καλή επένδυση.

Μια ανάλυση της δευτερογενούς αγοράς ρολογιών από την περασμένη δεκαετία, έδειξε ότι τα Rolex αποτελούν καλύτερη επένδυση από τις πιο παραδοσιακές επιλογές, όπως οι μετοχές, τα ακίνητα και ο χρυσός.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πολλοί συλλέκτες ρολογιών αγοράζουν ψεύτικα Rolex;

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η μέση τιμή ενός μεταχειρισμένου Rolex αυξήθηκε από 5.000 δολάρια σε πάνω από 13.000 δολάρια μεταξύ του 2011 και του τέλους του περασμένου έτους. Ενώ η εταιρεία ανέλυσε την απόδοση όλων των Rolex, δύο συγκεκριμένα μοντέλα ξεχώρισαν. Το μοντέλο Submariner Ref. 16610 από ανοξείδωτο ατσάλι ήταν το Rolex με τις υψηλότερες πωλήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ το Daytona είναι το μοντέλο που έχει ανατιμηθεί περισσότερο, με μέση τιμή πώλησης άνω των 30.000 δολαρίων.

Courtesy of Bob’s Watches

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα Rolex είναι περιζήτητα. Άλλωστε, είναι η πιο γνωστή μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, είναι η υψηλή τους απόδοση σε σύγκριση με άλλες επενδύσεις την τελευταία δεκαετία. Η Bob’s Watches ανακάλυψε ότι τα ρολόγια του οίκου ξεπέρασαν εύκολα σε απόδοση τον χρυσό και την ακίνητη περιουσία την περασμένη δεκαετία, αφού ανέλυσε δεδομένα αγοράς από το mactrotrends.net και τη βάση δεδομένων της Federal Reserve Economic Data (FRED). Οι μετοχές και τα ομόλογα είχαν σχεδόν εξίσου καλή απόδοση με τα Rolex, αλλά τα ρολόγια εκτιμήθηκαν κατά πολύ υψηλότερο ποσοστό.

Διαβάστε επίσης: Η Rolex αύξησε τις τιμές της για το 2022 – Στα ύψη οι τιμές των προιδιόκτητων

Δεν θα εκπλαγούμε αν τα Rolex συνεχίσουν να αποδεικνύονται μια έξυπνη επένδυση για τα επόμενα χρόνια. Η ζήτηση για τα ρολόγια της μάρκας έχει εκτιναχθεί στα ύψη από την έναρξη της πανδημίας, σε μεγάλο βαθμό λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η Rolex έχει ήδη αυξήσει την τιμή ορισμένων μοντέλων της, μια αλλαγή που αμέσως αντικατοπτρίστηκε στη δευτερογενή αγορά. Εν ολίγοις, η μανία για τα Rolex φαίνεται πως δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.


Διαβάστε επίσης: Τι είναι αυτό που κάνει τα Rolex τόσο πολυπόθητα;

Share.

Comments are closed.