5 ρολόγια που είναι ιδανικά για οποιαδήποτε περίσταση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τις βασικές κατηγορίες ρολογιών, όπως τα καταδυτικά, τους χρονογράφους και τα pilot, κάτι που είναι αρκετά λογικό, εκεί που μπερδεύονται ωστόσο, είναι τι είδους ρολόι ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Ενώ πλέον μπορείς να φορέσεις ένα casual ρολόι σχεδόν με ότι θέλεις, όπου θέλεις, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα (όχι όμως απαγορευτικά) με ένα dress ρολόι. Τι είναι όμως ένα casual ρολόι;

Ένα casual ρολόι διαθέτει συνήθως απλό σχεδιασμό, καθαρό καντράν, κλασικά χρώματα, και συμπαγή κατασκευή. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι φθηνό, δεδομένου ότι μερικά από τα πιο δημοφιλή και ακριβά ρολόγια στον κόσμο μπορούν να χαρακτηριστούν ως “casual”.

Με βάση όλα τα παραπάνω, επιλέξαμε 5 από τα αγαπημένα μας casual ρολόγια και σας τα παρουσιάζουμε.

Rolex Submariner

Από το 1953, το Rolex Submariner είναι αναμφισβήτητα το πιο εμβληματικό καταδυτικό ρολόι στον κόσμο και δεν πρέπει να λείπει από καμια σοβαρή συλλογή ρολογιών. Πρόκειται για ένα μοντέλο που γεννήθηκε για να αποτελέσει “εργαλείο” στον καρπό των ανδρών, καθώς προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων, ενώ ξεχώριζει για τον απλό, αλλά πανέμορφο σχεδιασμό του.

OMEGA Speedmaster Professional

Υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα ρολογιών των οποίων η σχεδίαση έχει παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη για πάνω από 50 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε θέση να φτάσει ακόμα και στη Σελήνη, αυτό το ρολόι εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά προσιτό μοντέλο και είναι ένα απίστευτο παράδειγμα υψηλής ωρολογοποιίας.

Tudor Heritage Black Bay

Ενώ ένα Tudor δεν κουβαλάει το βάρος της κληρονομιάς ενός Rolex (αδελφική εταιρεία της Tudor), ούτε φυσικά έχει την ίδια τιμή, σίγουρα έχει μια θέση σε μια συλλογή ρολογιών. Η ποιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου είναι εξαιρετική και διαθέτει ένα σχέδιο που σίγουρα όλοι εγκρίνουμε.

Breitling Premier B01

Κάθε συλλέκτης αξίζει να έχει ένα Breitling στη συλλογή του, όχι όμως οποιοδήποτε Breitling. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε μόνο ένα, βεβαιωθείτε να είναι το μοντέλο Premier B01, καθώς θα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ρολόγια που θα έχετε στην κατοχή σας και φυσικά δεν θα σας κοστίσει μια περιουσία.

Panerai Radiomir

Η Panerai είναι μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες ωρολογοποιίας παγκοσμιώς και κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοποριακά ρολόγια, τα οποία θα πρωταγωνιστούσαν στην αγορά και θα δημιουργούσαν μια νέα τάση, η οποία ήθελε τα ρολόγια να διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη κάσα.

Τα ρολόγια της Panerai είναι γνωστά για τις στρατιωτικές τους ρίζες, καθώς το εμπορικό σήμα που ιδρύθηκε στην Φλωρεντία της Ιταλίας, σχεδίασε για πρώτη φορά το μοντέλο Radiomir για το Βασιλικό Ιταλικό Ναυτικό το 1936 και στη συνέχεια ήταν υπεύθυνη για τα ρολόγια που φορούσαν οι βατραχάνθρωποι της επίλεκτης Ιταλικής μονάδας Decima Flottiglia MAS κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα ρολόγια της ήταν ικανά να επιβιώνουν κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και σε πολεμικές ζώνες.


Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πιο στιβαρό καταδυτικό ρολόι της Rolex – Έχει αντοχή στα 10.908 μέτρα!

Share.

Comments are closed.