Αυτό είναι το πιο στιβαρό καταδυτικό ρολόι της Rolex – Έχει αντοχή στα 10.908 μέτρα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές τα καταδυτικά ρολόγια είναι μια κατηγορία από μόνα τους, δεδομένου ότι σχεδιάζονται για να έχουν μεγάλη αντοχή στο νερό, λίγα ωστόσο μπορούν να επιβιώσουν στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών όπως αυτό το vintage Rolex που πρόκειται να δημοπρατηθεί αυτό τον Νοέμβριο.

Μιλάμε για το Deep Sea Special, το οποίο είναι ένα από τα πιο σπάνια ρολόγια που έχει δημιουργήσει η Rolex και θα είναι διαθέσιμο μέσω του οίκου Philips σε δημοπρασία που θα λάβει χώρα στην Γενεύη. Το ρολόι έχει αντοχή σε βάθος άνω των 10.000 μέτρων και είναι ένα από τα 35 παραδείγματα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Phillips

Το πρωτότυπο Deep Sea Special ήταν ένα εξαιρετικά στιβαρό ρολόι, δεδομένου ότι καταδύθηκε στην Τάφρο των Μαριανών στον Ειρηνικό Ωκεανό, το βαθύτερο σημείο στη Γη, σε μια απόστολή των Jacques Piccard και Don Walsh τον Ιανουάριο του 1960. Διέθετε ειδική κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και θολωτό κρύσταλλο που ήταν αρκετά ισχυρός για να αντέξει την ακραία πίεση. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του Piccard και του Walsh, ήταν δεμένο στο κύτος του υποβρύχιου τους Bathyscaphe Trieste, και μπόρεσε να επιβιώσει σε μια κατάδυση άνω των 10.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή τη στιγμή εκτίθεται στο μουσείο Smithsonian στην Ουάσινγκτον.

Το ρολόι που πρόκειται να δημοπρατηθεί είναι η τελευταία από τις 35 εκδόσεις που δημιούργησε ο οίκος το 1965. Διαθέτει ενσωματωμένο μπρασελέ που συνδυάζει ανοξείδωτο ατσάλι και κίτρινο χρυσό, και μαύρο καντράν με χρυσούς δείκτες κάτω από το θολωτό κρύσταλλο. Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένη η ημερομηνία της κατάδυσης-ρεκόρ (23 Ιανουαρίου 1960) και η βαθμολογία αντοχής στο νερό (10.908 μέτρα / 35.789 πόδια).

Phillips

Το Deep Sea Special είναι ένα πολύ δυσεύρετο ρολόι, δεδομένου ότι άλλα παραδείγματα έχουν εμφανιστεί σε δημόσιες πωλήσεις μόνο πέντε φορές στο παρελθόν, με την τελευταία να λαμβάνει χώρα πριν από 12 χρόνια.

Λόγω της σπανιότητας και της ιστορικής του σημασίας, το Deep Sea Special θα είναι ένα από τα highlights της The Geneva Watch Auction: XIV, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου. Ο Phillips εκτιμά ότι το ρολόι θα πουληθεί μεταξύ 1,3 και 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων.


Διαβάστε επίσης: 8 καταδυτικά ρολόγια που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν τον Κουστώ!

Share.

Comments are closed.