Το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο! – Ζυγίζει μόλις 19,8 κιλά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δημοτικότητα των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί, δεδομένου ότι είναι πιο ισχυρά και μπορούν να σε μεταφέρουν με μεγαλύτερη ευκολία σε μια τοπόθεσία απ’ ότι ένα παραδοσιακό ποδήλατο. Το μειονέκτημα τους ωστόσο είναι ότι λόγω του κινητήρα και των άλλων χαρακτηριστικών υψηλής τεχνολογίας, ζυγίζουν αρκετά κιλά (το μέσο ηλεκτρονικό ποδήλατο ζυγίζει από 38 έως 70 κιλά).

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα ήρθε να λύσει η ιταλική εταιρεία Ares Design, παρουσιάζοντας το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό ποδήλατο με την ονομασία Bici LE Super Lèggerà. Πρόκειται για ένα πανέμορφο κομμάτι, όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από την εταιρεία, το οποίο ζυγίζει μόλις 19,8 κιλά, ένα βάρος που το καθιστά το ελαφρύτερο e-bike του κόσμου.

Ares Design

Το ποδήλατο της Ares κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Performance Systems (HPS) και διαθέτει πλάισιο από ανθρακονήματα και ένα εξαιρετικά συμπαγές και ελαφρύ σύστημα μετάδοσης κίνησης – που αποτελείται από κινητήρα, μπαταρία και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου -, το οποίο είναι αρκετά ισχυρό για να παρέχει 200 ​​Watt «αόρατης βοήθειας», σύμφωνα με την εταιρεία.

Ares Design

Εκτός από το εκληκτικό βάρος του, το  Bici LE Super Lèggerà ξεχωρίζει και για τον μοναδικό σχεδιασμό του, όπως θα περίμενε κανείς από μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα supercar Panther ProgettoUno και S1 Project. Μοιάζει με ένα κλασικό ποδήλατο, δεδομένου ότι δεν φαίνεται πουθενά ότι διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ, και είναι βαμμένο με ένα vintage κρεμ χρώμα.

Σίγουρα δεν είναι φθηνό, δεδομένου ότι η αξία του ανέρχεται σε 18,950 ευρώ, ωστόσο πρόκειται για ένα από τα 24 παραδείγματα που πρόκειται να δημιουργήσει η εταιρία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο της Harley-Davidson δείχνει απίστευτο!

Share.

Comments are closed.