Το ιαπωνικό τροχόσπιτο που όλοι θα θέλαμε αυτό το καλοκαίρι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Είναι σαφές ότι οι Αμερικανοί δεν είναι οι μόνοι που γοητεύονται από τα κλασικά αλουμινένια τροχόσπιτα της Airstream, τα οποία κατάφεραν να εδραιωθούν ως τα πιο πολυτελή της αγοράς.

Η ιαπωνική εταιρεία X-Cabin μόλις αποκάλυψε ένα κομψό ταξιδιωτικό τρέιλερ που ονομάζεται X-Cabin300, το οποίο είναι εν μέρει εμπνευσμένο από το εμβληματικό τροχόσπιτο της αμερικανικής μάρκας, σύμφωνα με το New Atlas. Το νέο μοντέλο έχει ορθογώνιο σχήμα, αλλά είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και διαθέτει ό,τι άλλο χρειάζεστε για να βγείτε στο δρόμο με άνεση.

Η X-Cabin, η οποία ιδρύθηκε το 2020 και είναι θυγατρική της εταιρείας φωτισμού LED Effect Meiji Corporation με έδρα τη Ναγκόγια, δημιούργησε ένα τρέιλερ με μήκος 4,58 μέτρα, μήκος 2,12 μέτρα, ύψος 2,17 και μεικτό βάρος 750 κιλά ή λιγότερο, το οποίο προσφέρει την άνεση μιας καμπίνας πλοίου ή αεροπλάνου.

Το μονοαξονικό τρέιλερ έχει σχήμα κουτιού και δεν θυμίζει τα σήματα κατατεθέντα μοντέλα της Airstream σε σχήμα σφαίρας, ωστόσο, είναι λαμπερό χάρη στο γυαλισμένο εξωτερικό του από αλουμίνιο που το εμποδίζει να φαίνεται πολύ βιομηχανικό. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν πλευρική σκάλα, καλάθι φορτίου τοποθετημένο στην οροφή και μπροστινά κουτιά αποθήκευσης.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η καμπίνα του X-Cabin300 διαθέτει διάταξη υψηλής απόδοσης που σας επιτρέπει να φέρετε όλα όσα χρειάζεστε στο επόμενο οδικό ταξίδι σας. Το βασικό μοντέλο διαθέτει κουζίνα με νεροχύτη και ψυγείο, χώρο καθιστικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φαγητό ή ύπνο, καθώς και άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Εκτός από την τυπική έκδοση, υπάρχει επίσης το “Glamp”, το οποίο διαθέτει πτυσσόμενο διπλό κρεβάτι, το “Solo”, το οποίο έχει μια τραπεζαρία που μετατρέπεται σε μεγαλύτερο κρεβάτι, και το “FT”, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καντίνα.

Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν αδιάλειπτη παροχή ρεύματος για όλα τα ηλεκτρονικά σας είδη, συμπεριλαμβανομένων των φώτων και ενός συστήματος ελέγχου κλιματισμού.

Η τιμή για το X-Cabin300 κυμαίνεται μεταξύ 5,8 εκατομμυρίων ¥ και 7,2 εκατομμυρίων ¥ (περίπου 40.000 έως 50.000 δολάρια). Το όχημα είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία, αλλά, όπως επισημαίνει το HiConsumption, η εταιρεία εξάγει κιτ DIY στο εξωτερικό για περίπου 16.000 δολάρια.


Διαβάστε επίσης: Αν και ρετρό, αυτό είναι το τροχόσπιτο του μέλλοντος!

Share.

Comments are closed.