Αν και ρετρό, αυτό είναι το τροχόσπιτο του μέλλοντος!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα, τα αλουμινένια τροχόσπιτα της Airstream, κατάφεραν να εδραιωθούν ως τα πιο πολυτελή της αγοράς. Ο λόγος; Δεν έχουν καμία σχέση με τα τροχόσπιτα που έχουμε συνηθίσει, καθώς διαθέτουν μια μοναδική ρετρό εμφάνιση, είναι κατασκευασμένα στο χέρι και έχουν εκπληκτικές επιδόσεις.

Το περασμένο έτος η Thor Industries, η μητρική εταιρεία της Airstream, παρουσίασε μια νέα ηλεκτρική εκδοχή του κλασικού τροχόσπιτου, το οποίο ονομάζεται eStream και σχεδιάστηκε για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων. Το νέο τροχόσπιτο διατηρεί το γοητευτικό ρετρό στυλ και είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υψηλής τάσης που διαθέτει δύο ανεξάρτητους κινητήρες (έναν για κάθε τροχό), οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 242 ίππους.

Thor Industries

Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία υψηλής τάσης ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 80 kWh και μια ενσωματωμένη κυψέλη καυσίμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια αυτονομία περίπου 480 χιλιομέτρων. Το τροχόσπιτο είναι επίσης εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες για την ομαλή λειτουργία του εσωτερικού.

Thor Industries

Επιπλέον, το eStream μπορεί να ελεγχθεί εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής κινητού. Βασικά, μπορεί να επιστρέψει σε ένα κάμπινγκ χωρίς καν να εμπλακεί το ρυμουλκό. Η εφαρμογή παρακολουθεί επίσης τα επίπεδα της μπαταρίας και προτείνει τους πλησιέστερους και πιο βολικούς σταθμούς φόρτισης.

Thor Industries

Στο εσωτερικό του eStream υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα με τηλεόραση, φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο. Να σημειώσουμε πως το τροχόσπιτο περιλαμβάνει και έξυπνη οικιακή τεχνολογία, όπως φωνητικό χειρισμό του συστήματος κλιματισμού και του φωτισμού.

Αν και το eStream είναι απλώς ένα concept σε αυτό το στάδιο, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την μάρκα. Φυσικά η Airstream δεν είναι η μόνη που επενδύει σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα: η Winnebago αποκάλυψε το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό τροχόσπιτο μόλις πριν από λίγες ημέρες και η Mercedes-Benz κυκλοφόρησε ένα RV χωρίς εκπομπές ρύπων.

Thor Industries

Thor Industries

Thor Industries


Διαβάστε επίσης: Δείτε το πολυτελές τροχόσπιτο που έμενε ο Τομ Χανκς για 24 χρόνια!

Share.

Comments are closed.