Μια τρακαρισμένη Jaguar πωλήθηκε για σχεδόν 130.000 δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια τρακαρισμένη Jaguar XK150 S, η οποία αρχικά κυκλοφόρησε το 1960, μόλις πωλήθηκε για 127.552 δολάρια σε δημοπρασία, αποδεικνύοντας το ρητό “τα σκουπίδια ενός ατόμου μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου.”

Η Jaguar XK150 S κατασκευάστηκε μεταξύ 1957 και 1961, ήταν η τρίτη και τελευταία επανάληψη της σειράς XK, μετά από τα XK120 και XK140, και ήταν διαθέσιμη μόνο σε τύπους fixed-head και drop-head coupe. Το συγκεκριμένο drop-head coupe που πωλήθηκε, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο, δεδομένου ότι πωλήθηκε έξι φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών Bonhams.

Bonhams

Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου μια βροχερή μέρα τον Σεπτέμβριο του 1996. Ενώ ο ιδιοκτήτης του ευτυχώς έμεινε άθικτος, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για το τετράτροχο, το οποίο όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

“Λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία της συντριβής και το γεγονός ότι έμεινε αποθηκευμένο σε ένα γκαράζ όλα αυτά τα χρόνια, είναι ακόμα σε σωζόμενη κατάσταση και μπορεί εύκολα να ανακατασκευαστεί” δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Bonhams

Οι πωλήσεις των κλασικών και συλλεκτικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες, με τους οίκους Bonhams και RM Sotheby να πωλούν παλαιά αυτοκίνητα αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα σαββατοκύριακο στη Φλόριντα, όπως ανέφερε το Bloomberg Pursuits.

Δείτε μερικές επιπλέον φωτογραφίες του αυτοκινήτου παρακάτω:

Bonhams

Bonhams

Bonhams

Bonhams

Bonhams

Bonhams


Διαβάστε επίσης: Σε δημοπρασία η θρυλική Harley του “Ξέγνοιαστου Καβαλάρη” – Είναι άραγε η πρωτότυπη;

Share.

Comments are closed.