Η κλεμμένη Aston Martin του James Bond βρέθηκε 25 χρόνια μετά! – Αξίζει 25 εκατ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η εξαφανισμένη Aston Martin που οδηγούσε ο Σον Κόνερι στην ταινία James Bond “Goldfinger” του 1964 βρέθηκε σχεδόν 25 χρόνια αργότερα.

Η εμβληματική Aston Martin DB5, η οποία έγινε δημοφιλής λόγω του ρόλου του Κόνερι, δημιουργήθηκε το 1963 για τις ανάγκες της ταινίας και εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια. Το όχημα φέρεται να αγοράστηκε από έναν συλλέκτη στα μέσα της δεκαετίας του 1980, και αργότερα κλάπηκε από ένα ασφαλές υπόστεγο σε αεροδρόμιο της Φλόριντα το 1997.

© Michael Ochs Archives / Getty Images / Ideal Image

Η Telegraph ανέφερε ότι η DB5 που είχε χαθεί εδώ και πολλά χρόνια, βρέθηκε από την Art Recovery International, μια ομάδα που ειδικεύεται στον εντοπισμό χαμένων ή κλεμμένων ειδών πολυτελείας. Μια ανώνυμη πηγή μπόρεσε να επαληθεύσει το όχημα μέσω του σειριακού αριθμού του, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι το αυθεντικό και όχι κάποιο αντίγραφο.

Διαβάστε επίσης: Οι θρυλικές Aston Martin που οδήγησε ο James Bond μέσα σε 6 δεκαετίες (vid)

Αν και η ακριβής τοποθεσία όπου βρέθηκε η DB5 δεν έχει αποκαλυφθεί, η έκθεση ανέφερε ότι βρισκόταν σε «ιδιωτικό περιβάλλον» στη Μέση Ανατολή (πιο πιθανά μέρη το Ντουμπάι, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν). Ο Christopher Marinello της Art Recovery International δήλωσε στην Telegraph: “Ελπίζω ότι ο κάτοχος θα εμφανιστεί οικειοθελώς προτού κάνω κάποια ανακοίνωση. Είναι πολιτική μας να δίνουμε στους κατόχους κλεμμένων και λεηλατημένων αντικειμένων την ευκαιρία να κάνουν το σωστό. Δεν πιστεύω ότι ο σημερινός κάτοχος γνώριζε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί όταν το απέκτησε. Τώρα γνωρίζει, και νομίζω ότι θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να κάνει μια διακριτική και εμπιστευτική συζήτηση σχετικά με το πώς θα διαγράψουμε τον τίτλο από αυτό το εμβληματικό όχημα.”

Να σημειώσουμε πως την εποχή που αναφέρθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί, ιδιοκτήτης ήταν ο επί χρόνια συλλέκτης αυτοκινήτων και Αμερικανός επιχειρηματίας Anthony Pugliese. Αγόρασε το όχημα για 275.000 δολάρια από τον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης το 1986. Μετά την κλοπή του, η ασφαλιστική εταιρεία του πλήρωσε 4,2 εκατομμύρια δολάρια και πρόσφερε 100.000 δολάρια ως αμοιβή για πληροφορίες σχετικά με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα ρολόγια που έχει φορέσει στον καρπό του ο James Bond

Share.

Comments are closed.