Η Jaguar που χάρισε ο Steve McQueen σε έναν σεφ κατά την διάρκεια του “Le Mans”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων θα μπορούν σύντομα να αποκτήσουν μία Jaguar E-Type Series II roadster του 1970, η οποία εμφανίστηκε στα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας “Le Mans” με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen.

Η Jaguar των 4,2 λίτρων εκτιμάται ότι κοστίζει από 308.000 έως 431.000 δολάρια και πρόκειται να διατεθεί προς πώληση στην δημοπρασία του οίκου Bonhams που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του ιστορικού Grand Prix του Μονακό. Το όχημα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Η.Π.Α., προσφέρεται στην αρχική του κατάσταση και έχει διατηρήσει το ασημί και μαύρο χρώμα του.

Bonhams

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του είναι ο Fredy Zurbrügg, και είναι η ιστορία του είναι αυτή που κάνει πραγματικά το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Zurbrügg εργαζόταν ως σεφ σε κινηματογραφικά πλατό, όταν ένας διευθυντής παραγωγής του ζήτησε να συμμετάσχει στο συνεργείο του Le Mans. Εκεί γνώρισε τον Steve McQueen, με τον οποίο ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις, και σύμφωνα με το βιβλίο του “Our Le Mans”, εφηύρε ένα ειδικό γεύμα για τον ηθοποιό, που ονομαζόταν “Steve steak”.

Κάποια στιγμή, ο McQueen αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο Zurbrügg, επιτρέποντας του να επιλέξει ένα αυτοκίνητο από το σετ. Ο σεφ είχε δίπλωμα οδήγησης εκείνη τη στιγμή, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δεχτεί την ευγενική προσφορά του ηθοποιού.

Bonhams

“Αποφάσισα να επιλέξω την ασημί Jaguar, μια convertible E-Type Series II με μόλις 600 μίλια στο καντράν”, θυμάται. “Ήταν μια αμερικανική έκδοση γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να αποσταλεί πίσω στην Αμερική.”

Ο Zurbrügg πήρε τελικά δίπλωμα οδήγησης, προσθέτοντας μερικές χιλιάδες μίλια στην Jaguar. Ωστόσο, ο χιλιομετρητής της εξακολουθεί να γράφει λιγότερα από 46.000 μίλια, που είναι ένας σχετικά μικρός αριθμός δεδομένου ότι το αυτοκίνητο είναι άνω των 50 ετών.

“Για πολλά χρόνια δεν γνώριζα ότι είχα στην κατοχή μου κάτι τόσο πολύτιμο”, δήλωσε ο Zurbrügg, ο οποίος ήταν και ο μόνος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου όλα αυτά τα χρόνια.


Διαβάστε επίσης: Στιβ ΜακΚουίν: Ο άντρας-θρύλος που ήρθε στην ζωή πριν από 92 χρόνια

Share.

Comments are closed.