Στιβ ΜακΚουίν: Ο άντρας-θρύλος που ήρθε στην ζωή πριν από 94 χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στον Στιβ ΜακΚουίν ή “King of Cool”, και όχι άδικα, καθώς ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς αστέρες του Χόλιγουντ, αλλά και ένας άντρας του οποίου το μοναδικό στυλ και η ανεπιτήδευτη κομψότητα, έμειναν αξέχαστα στα κοινά της δεκαετίας του ’60 και του ’70.

Γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1930 και είχε μια τραγική παιδική ηλικία, με τον πατέρα του να τον εγκαταλείπει και να κακοποιείται σωματικά από τον πρώτο του πατριό. Τα πράγματα έγιναν τόσο σκληρά για τον 9χρονο Στιβ που προτίμησε ζει στους δρόμους και να εμπλέκεται με τις τοπικές συμμορίες, διαπράτοντας μικροεγκλήματα.

© Bettman / Getty Images / Ideal Image

Πριν γίνει διάσημος ηθοποιός έκανε αρκετές δουλειές μεταξύ αυτών, ξυλοκόπος, ντελάλης, ναυτικός, ακόμη και το αγόρι για τις πετσέτες σε πορνείο!

Εκτός όμως από την υποκριτική, ο ΜακΚουίν αγαπούσε ιδιαίτερα την δράση και ήθελε να ζει στα άκρα. Ήταν αυτό που λέμε junkie της αδρεναλίνης και λάτρης των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Η προσωπική του συλλογή αυτοκινήτων, περιλάμβανε ένα 1962 Cobra, ένα Ford GT40 , μια Porsche 917, μία Porsche 908 και την Ferrari 512 από την ταινία “Le Mans”.

Αν και έχουν περάσει τέσσερις δεκαετίες από τον θάνατο του, ο οποίος πιστεύεται ότι προκλήθηκε κυρίως από την εποχή που υπηρετούσε στους πεζοναύτες καθώς και στον αμίαντο που χρησιμοποιούσαν ως μόνωση στις κινηματογραφικές σκηνές και στα προστατευτικά κοστούμια και κράνη των οδηγών αγώνων, ο Στιβ ΜακΚουίν συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί υποκριτικό και στυλιστικό πρότυπο για τους νεαρούς συναδέλφους του στο Χόλιγουντ.

Δείτε παρακάτω ένα μοναδικό βίντεο για τον άνδρα-θρύλο που ήρθε στην ζωή πριν από 94 χρόνια.


Διαβάστε επίσης: Δες πως μπορείς να φορέσεις τα λευκά όπως ο Στιβ ΜακΚουίν

Share.

Comments are closed.