Ένας τύπος έδωσε περίπου 13 εκατ. ευρώ για αυτές τις τρεις σπάνιες Alfa Romeo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρία πανέμορφα αυτοκίνητα από τη δεκαετία του 1950, σχεδιασμένα από τον Franco Scaglione, πωλήθηκαν για 14.840.000 δολάρια (περίπου 13 εκατ. ευρώ) κατά τη διάρκεια της βραδινής δημοπρασίας σύγχρονης τέχνης του οίκου Sotheby’s στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον οίκο πρόκειται για μια ιστορική πώληση, καθώς δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ με την πιο πολύτιμη ενιαία παρτίδα μεταπολεμικών Alfa Romeo που πωλήθηκε ποτέ. Τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι τα Alfa Romeo Berlina Aerodinamica Tecnica, B.A.T. 5, 7 και 9, τα οποία σύμφωνα με τον επικεφαλή των βραδινών εκδηλώσεων του οίκου στη Νέα Υόρκη, David Galperin, είναι τα καλύτερα παραδείγματα του πως ένα αυτοκίνητο μπορεί να γίνει έργο τέχνης.

© RM Sothebys

Την δημοπρασία παρακολούθησαν σε ζωντανή σύνδεση στο ίντερνετ σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, και σύμφωνα με τον οίκο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για αυτές τις τρεις σπάνιες Alpha Romeo πριν την πώληση τους, με τον δημοπράτη Oliver Barker να δηλώνει ότι έλαβε προσφορές από συλλέκτες από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη, αν λάβει κανείς υπόψη τη σπανιότητα και την ιστορικότητα των τριών πανέμορφων αυτοκινήτων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

© RM Sothebys

Τα B.A.T. 5, 7 και 9 σχεδιάστηκαν από τον Franco Scaglione, του οποίου το έργο περιελάμβανε δημιουργίες για την Fiat, την Siata, την Maserati, την Lamborghini, την Aston-Martin και τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες NSU και Porsche. Κατασκευάστηκαν από τον Bertone και έκαναν το ντεμπούτο τους στα σαλόνια αυτοκινήτων του Τορίνο για τρία συνεχόμενα χρόνια: 1953, 1954 και 1955. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι παρά την δημοτικότητα και τη συλλογική τους σημασία, είναι η πρώτη φορά που τα τρία αυτοκίνητα εμφανίζονται μαζί.

© RM Sothebys

Σίγουρα πρόκειται για τρία αριστουργήματα, τα οποία έκαναν πολύ χαρούμενο ένα συλλέκτη, ο οποίος το πιο πιθανό είναι να τα βάλει σε κάποιο γκαράζ και να μην τα οδηγήσει ποτέ. Όπως και να ‘χει τα τρία αυτοκίνητα έδειξαν ότι η δύναμη της τέχνης και της εφευρετικότητας κάνει θαύματα!


Διαβάστε επίσης: Στο σφυρί ένα από τα δεκαπέντε Fiat 8V Supersonic που κατασκευάστηκαν ποτέ!

Share.

Comments are closed.