Στο σφυρί ένα από τα δεκαπέντε Fiat 8V Supersonic που κατασκευάστηκαν ποτέ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι κινητήρες V8 και το μεταπολεμικό στυλ Jet Age συνδέονται συχνότερα με αμερικανικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50, ωστόσο υπάρχει ένα αυτοκίνητο ιταλικής κατασκευής με την αντίστροφη ονομασία 8V, το οποίο έκανε τον κόσμο να παραμιλά όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1952 με σκοπό να ανταγωνιστεί όλους τους μεγάλους πρωταγωνιστές της εποχής.

Ο λόγος για το Fiat 8V, γνωστό και ως Otto Vu, το οποίο παρά τον γοητευτικό χαρακτήρα του δε μπόρεσε να γίνει εμπορική επιτυχία και σταμάτησε να κατασκευάζεται το 1954, αριθμώντας μόλις 114 μονάδες παραγωγής στο σύνολο των εκδόσεων του. Το μοντέλο που παρουσιάζεται εδώ είναι το 8V Supersonic του 1953, το οποίο διαθέτει αμάξωμα από τον διάσημο ιταλικό οίκο Ghia και είναι ένα από τα 15 που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον σχεδιαστή της General Motors Henry de Segur Lauve και στάλθηκε στις ΗΠΑ. Έναν χρόνο αργότερα, ο Lauve επικοινώνησε με την Fiat λέγοντας ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου στην καθημερινή χρήση. Έλαβε μια αρκετά διασκεδαστική απάντηση από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία μάλιστα εξέφρασε την έκπληξη της για το γεγονός ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο στην καθημερινότητα του, ενός προοριζόταν για πλούσιους ερασιτέχνες οδηγούς αγώνων!

Ωστόσο, η Fiat συμφώνησε να στείλει έναν νέο κινητήρα και τα βοηθητικά του εξαρτήματα, υπό την προϋπόθεση ότι ο Lauve θα επέστρεφε τον αρχικό κινητήρα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αρχικός κινητήρας δεν επιστράφηκε ποτέ στη Fiat και στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε ένα άλλο 8V Supersonic. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λάβει τον νέο κινητήρα, ο Lauve είχε βάλει προσωρινά έναν κινητήρα Chevrolet V8 283 στο Supersonic του.

Σπάνιο, άριστα συντηρημένο και με τεκμηριωμένη ιστορία, το Fiat 8V Supersonic by Ghia που βλέπετε εδώ, θα διατεθεί στην δημοπρασία The Elkhart Collection του οίκου Sotheby’s από τις 23 έως τις 24 Οκτωβρίου. Εκτιμάται ότι θα κοστίσει 1.750.000 έως 2.200.000 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου εδώ.


Διαβάστε επίσης: Concours Club: Ένας παράδεισος στο Μαϊάμι για τους λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης

Share.

Comments are closed.