Ένας άντρας έκλεψε εκατομμύρια δολάρια και τα ξόδεψε σε μια συλλογή αυτοκινήτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το έγκλημα περιστασιακά αποδίδει, τουλάχιστον μέχρι να σε πιάσουν.

Ο Najeeb Khan καταδικάστηκε σε φυλάκιση 97 μηνών για ακάλυπτες επιταγές που του απέφεραν πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Associated Press. Ο Khan χρησιμοποίησε τα παράνομα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει έναν πλούσιο τρόπο ζωής, και αποκτήσει μια από τις πιο αξιοσέβαστες συλλογές κλασικών αυτοκινήτων στον πλανήτη.

Ο Khan διέπραξε την απάτη μεταξύ τους 2011 και του 2019 μέσω της εταιρείας του με έδρα την Έλκχαρτ της Ιντιάνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διοχέτευσε εκατοντάδες επιταγές και τραπεζικά εμβάσματα με ανεπαρκή κεφάλαια μεταξύ τριών τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Key Bank με έδρα το Κλίβελαντ, για να διογκώσει τεχνητά το ποσό στους λογαριασμούς του, σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Βόρεια Περιφέρεια του Οχάιο. Όταν τελικά η στρατηγική του κατέρρευσε, περίπου 1.700 από τους πελάτες του έχασαν χρήματα που είχε αποσύρει η εταιρεία του για να καλύψει τους φόρους μισθοδοσίας. Μερικά από τα θύματά του έπρεπε να πληρώσουν το IRS χρησιμοποιώντας δικά τους κεφάλαια, αφαιρώντας πιστωτικά όρια ή απολύοντας υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το Cleveland.com, ο Khan είπε σε ομοσπονδιακό δικαστή ότι είχε “τυφλωθεί από την απληστία”. Οι εισαγγελείς λένε ότι ουσιαστικά έκανε δάνειο 150 εκατομμυρίων δολαρίων στον εαυτό του και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να πάει ακριβές διακοπές και να αγοράσει αρχοντικά στην Αριζόνα, το Μίσιγκαν, τη Φλόριντα και τη Μοντάνα.

Τα κλεμμένα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αγορά αεροπλάνων, σκαφών, ενός ελικοπτέρου και μιας τεράστιας συλλογής κλασικών αυτοκινήτων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων μιας Ferrari 225 S Berlinetta του 1952, μίας Fiat 8V Supersonic by Ghia tτου 1953 και μιας Jaguar E-Type Lightweight του 1963. Το σύνολο των οχημάτων δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s στο πλαίσιο της πώλησης της Elkhart Collection το φθινόπωρο του 2020. Η δημοπρασία απέφερε κέρδη άνω των 44 εκατομμυρίων δολαρίων, με επτά αυτοκίνητα να αγγίζουν επταψήφια ποσά. Ο δικηγόρος του Khan είπε ότι τα χρήματα από την πώληση χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα “θύματά” του να ανακτήσουν χρήματα τους.


Διαβάστε επίσης: Στο σφυρί ένα από τα δεκαπέντε Fiat 8V Supersonic που κατασκευάστηκαν ποτέ!

Share.

Comments are closed.