Ένα σπάνιο αυτοκίνητο που οδηγήθηκε από τον James Bond μπορεί να γίνει δικό σου!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγους μήνες ο αείμνηστος Σον Κόνερι αναδείχτηκε με διαφορά ο καλύτερος James Bond όλων των εποχών, και όχι άδικα, καθώς ήταν ο πρώτος που υποδήθηκε τον Βρετανό πράκτορα στην μεγάλη οθόνη, στην ταινία “Dr. No” το 1962, βάζοντας τις βάσεις για τους ηθοποιούς που ακολούθησαν.

Ένας από αυτούς ήταν ο Τζορτζ Λέιζενμπι, ο οποίος υποδήθηκε για μια και μοναδική φορά τον πράκτορα το 1969 στην ταινία “Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος”. Για πολλούς η ταινία αυτή δεν ήταν μεγάλη επιτυχία (αν και δεν ήταν εμπορική αποτυχία), καθώς βλέπουμε έναν Bond περισσότερο αισθηματία, ο οποίος στο τέλος της ταινίας καταλήγει στα σκαλιά της εκκλησίας με την Τρέισι Ντράκο -Νταϊάνα Ριγκ, την οποία όμως δολοφονεί ο Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ -Τέλι Σαβάλας, αρχηγός της S.P.E.C.T.R.E. την ημέρα του γάμου τους, εξ ου και ο πράκτορας εμφανίζεται πλέον ως φανατικός εργένης στις επόμενες ταινίες.

Σήμερα ωστόσο δεν θα αναλύσουμε την ταινία, ούτε θα μιλήσουμε για τους λόγους που οι παραγωγοί δεν ξανακάλεσαν τον Λέιζενμπι να ξαναυποδυθεί τον πράκτορα 007, αλλά για την Mercury Cougar XR7 του 1967 που έκανε την εμφάνιση της στην ταινία, η οποία αυτή την στιγμή βγήκε στο “σφυρί” μέσω του οίκου δημοπρασιών Bonhams.

Η μεγαλύτερη στιγμή του αμερικάνικου αυτοκινήτου στην ταινία, ήταν όταν η Τρέισι βοήθησε τον James Bond να ξεφύγει από τους κακούς σε μια κλασική σκηνή καταδίωξης με αυτοκίνητα.

Για πάνω από πέντε δεκαετίες, το ίδιο ακριβώς μοντέλο βρίσκεται ακόμη σε άψογη κατάσταση, καθώς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως μουσειακό κομμάτι. Διαθέτει ακόμα τις βάσεις για σκι, δύο ζεύγη σκι, κλειδαριές κουκούλας και άλλες λεπτομέρειες που κατασκευάστηκαν ειδικά για να εμφανιστεί ο αυτοκίνητο στην μεγάλη οθόνη.

Bonhams

Σύμφωνα με το Bond Lifestyle, το Cougar τροφοδοτείται από τον μεγαλύτερο εργοστασιακό διαθέσιμο κινητήρα: τον 7λιτρο V8 της Ford, ο οποίος αποδίδει 335 ίππους.

Bonhams

Η Mercury Cougar XR7 του 1967 αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 130.000 και 200.000 δολαρίων στην ετήσια Bond Street Sale του Bonhams, η οποία ονομάζεται έτσι όχι λόγο του franchise του James Bond, αλλά του ιστορικό δρόμου του Λονδίνου στον οποίο πραγματοποιείται η δημοπρασία.

Bonhams

Εκτός από την Mercury Cougar XR7 στην δημοπρασία περιλαμβάνονται ακόμα πιο πολύτιμα αυτοκίνητα, όπως μια Ferrari 330 GTC του 1967 (620.000 – 760.000 δολάρια), μια Aston Martin DB6 Vantage Volante του 1967 (720.000 – 850.000 δολάρια) και μια Bentley Continental του 1953 με αμάξωμα Mulliner (720.000 – 920.000 δολάρια).

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του Bonhams εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένας τύπος έδωσε περίπου 13 εκατ. ευρώ για αυτές τις τρεις σπάνιες Alfa Romeo

Share.

Comments are closed.