Αυτή η Ferrari του 1968 πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες ξεχασμένη σε ένα γκαράζ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To ότι ένα όχημα έχει ξεχαστεί, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερο…

Πάρτε, για παράδειγμα τη Ferrari 365 GT 2+2 του 1968 που ο οίκος Aguttes θα δημοπρατήσει αργότερα αυτόν τον μήνα. Το αυτοκίνητο μπορεί να χρειάζεται λίγη συντήρηση, αφού πέρασε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες μαζεύοντας σκόνη σε ένα γκαράζ στη Γαλλία, αλλά είναι μία καταπληκτική ευκαιρία για όποιον θέλει να προσθέσει ένα αξιόλογο όχημα στην συλλογή του.

Το 365 GT 2+2, το οποίο αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 1967, ήταν η προσπάθεια της Ferrari για ένα πιο εξελιγμένο grand tourer. Το όχημα συνδύαζε ένα κομψό αμάξωμα σχεδιασμένο από τον οίκο Pininfarina με ένα πολυτελές εσωτερικό που περιλάμβανε δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό. Τέλος, είχε τον ισχυρό κινητήρα Colombo V-12 κάτω από το καπό του.

Το συγκεκριμένο 365 GT 2+2 ήταν το 84ο από τα 800 που βγήκαν από το εργοστάσιο, και σύμφωνα με τα αρχεία της δημοπρασίας αγοράστηκε για πρώτη φορά από έναν Βέλγο φαρμακοποιό τον Ιούλιο του 1968. Ο αρχικός ιδιοκτήτης κράτησε το αυτοκίνητο για 10 χρόνια καταγράφοντας περίπου 34.000 χιλιόμετρα. Το 1978, το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε έναν Γάλλο γιατρό, ο οποίος το αποθήκευσε τρία χρόνια αργότερα, όταν πήγε να εργαστεί στο εξωτερικό – όπου παρέμεινε τα τελευταία 42 χρόνια.

Αν και είναι καλυμμένο με σκόνη, εξακολουθεί να έχει το αρχικό γαλάζιο χρώμα Céleste Métallisé. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την καταχώριση καθιστούν σαφές ότι το αυτοκίνητο έχει κάποια βαρίδια, αλλά το φινίρισμα του φαίνεται να είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση λόγω του ότι πέρασε τα τελευταία 42 χρόνια προστατευμένος από τα στοιχεία της φύσης.

Στο εσωτερικό του διαθέτει μαύρο δέρμα Franzi και εξακολουθεί να έχει τον αρχικό κινητήρα των 4,4 λίτρων, ο οποίος θα μπορούσε να παράγει 320 ίππους ολοκαίνουργιος, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποια συντήρηση.

Η ξεχασμένη 365 GT 2+2 πρόκειται να διατεθεί την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, ως μέρος της δημοπρασίας Collector Cars του οίκου Aguttes στο Παρίσι. Ο οίκος δημοπρασιών αναμένει ότι το αυτοκίνητο θα πουληθεί μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ, που μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά πρόκειται για μια Ferrari V-12.


Διαβάστε επίσης: Αυτή η ιστορική Ferrari του 1962 μόλις πουλήθηκε για 52 εκατομμύρια δολάρια!

Share.

Comments are closed.