Αυτή η ιστορική Ferrari του 1962 μόλις πουλήθηκε για 52 εκατομμύρια δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον τίτλο του πολυτιμότερου αυτοκινήτου του πλανήτη διεκδικεί μια Ferrari 250 GTO, η οποία πωλήθηκε έναντι 51,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μία εντυπωσιακή 330 LM/250 GTO του 1962 σχεδιασμένη από τον Scaglietti βγήκε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα το βράδυ, και έγινε η πιο πολύτιμη Ferrari που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, με τον αγοραστή της να πληρώνει το ποσό-ρεκόρ των 51,7 εκατομμυρίων δολαρίων. (Μία παρόμοια 250 GTO άλλαξε χέρια για 70 εκατομμύρια δολάρια το 2018, αλλά αφορούσε μια ιδιωτική πώληση.)

RM Sotheby’s

Τέτοια εκπληκτικά κομμάτια της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σπάνια καταλήγουν σε δημοπρασία. Αυτό το παράδειγμα με αριθμό σασί 3765, πέρασε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες σε ιδιωτική συλλογή, προτού αλλάξει χέρια. Η εκτίμηση για το κλασικό αγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν 60 εκατομμύρια δολάρια πριν από τη δημοπρασία, αλλά πουλήθηκε για 8,3 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από το αναμενόμενο. Ακόμη, και πάλι, τα 51,7 εκατομμύρια δολάρια είναι η δεύτερη υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί ποτέ για ένα αυτοκίνητο σε δημοπρασία.

RM Sotheby’s

“Το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε μέσω της συνεργασίας μεταξύ της Ferrari, του RM Sotheby’s και του Sotheby’s, απηχεί την αμοιβαία επιδίωξη της τελειότητας – αντικατοπτρίζοντας το ίδιο το ήθος που ενσωμάτωσε ο Enzo Ferrari όταν σχεδίαζε αυτό το αυτοκίνητο”, δήλωσε ο επικεφαλής δημοπρασιών του RM Sotheby’s, Gord Duff. “Η συναλλαγή αυτή (τα 51,7 εκατ. δολάρια) προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο σε ένα όχημα με απαράμιλλη κληρονομιά”, πρόσθεσε.

RM Sotheby’s

Κατασκευασμένη μεταξύ 1962 και 1964, αυτή η 250 GTO είναι ταυτόχρονα όμορφη και λαμπερή. Είναι ένα από τα πιο όμορφα grand tourers που έχει κατασκευάσει ποτέ η Ferrari και διαθέτει ένα ισχυρό κινητήρα Colombo V-12. Μόνο 36 παραδείγματα βγήκαν από το εργοστάσιο, με το συγκεκριμένο να διακρίνεται από μια εντυπωσιακή αγωνιστική ιστορία.

RM Sotheby’s

Ο οίκος Sotheby’s λέει ότι το σασί με αριθμό 3765 είναι η μοναδική GTO Tipo του 1962 που έχει αγωνιστεί από τη Scuderia Ferrari. Κέρδισε μια νίκη κατηγορίας και έναν δεύτερο γενικό τερματισμό στο Nürburgring 1.000 km τον Μάιο του 1962, και λίγους μήνες αργότερα οδηγήθηκε από τους Mike Parkes και Lorenzo Bandini στο 24 Hours of Le Mans. Το όχημα ήταν επίσης δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα Hillclimb της Σικελίας το 1965.

RM Sotheby’s

Όπως θα περίμενε κανείς, η εντυπωσιακή αυτή Ferrari έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε εκθέσεις αυτοκινήτων όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι κέρδισε το βραβείο Best in Show στο Amelia Island Concours d’Elegance το 2012.


Διαβάστε επίσης: “Άντε γ@μ#σου. Επόμενη ερώτηση”: Η απάντηση του Άνταμ Ντράιβερ σε θεατή της ταινίας “Ferrari”

Share.

Comments are closed.