Αυτή η BMW του 1972 θα σε κάνει να… πρασινίσεις από ζήλια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεδομένου ότι το ανοιχτό πράσινο είναι ένα χρώμα που συσχετίζουμε με την ταχύτητα, υπάρχουν πολύ λίγα αυτοκίνητα που έχουν βαφτεί σε αυτή την απόχρωση.

Ένα από αυτά είναι η παρακάτω BMW του 1972,  η οποία έχει αρκετή γοητεία και ένα έντονο πράσινο χρώμα που δείχνει πραγματικά εξαιρετικό πάνω της. Παρόλο που αυτό το αυτοκίνητο είναι σχεδόν 50 ετών, έχει ένα διαχρονικό στυλ και σίγουρα κάνει πολλούς από εμάς να… πρασινίζουμε από ζήλια!

Το πανέμορφο αυτό αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για πρώτη φορά το 1965 από την πρωτοποριακή μάρκα κινητήρων αυτοκινήτων, Karmann, που είχε συνεργάστει με πολλούς Γερμανούς κατασκευαστές της εποχής. Αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο ήταν η προσπάθεια της BMW να επανέλθει στην αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων, μετά από κάποια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε στις αρχές της δεκαετίας’60.

Το καπό, οι ζάντες και οι πόρτες από αλουμίνιο, εξοικονομούν βάρος σε αυτή την BMW 3.0 CSL, η οποία ενισχύθηκε μηχανικά για να είναι κατάλληλη για αγώνες. Βάφτηκε σε Taiga Green – ένα από τα must-have χρώματα της BMW εκείνη την περίοδο – και διαθέτει επίσης μια μαύρη λωρίδα στις πλαϊνές πλευρές, οι οποίες του έδωσαν έναν πιο σπορ χαρακτήρα.

Με ένα 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και έναν κινητήρα 3,0 λίτρων, αυτό το vintage αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 Km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, και έχει μια τελική ταχύτητα 220 Km/h . Σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, τα στοιχεία αυτά δεν ακούγονται και τόσο εντυπωσιακά, ωστόσο εκείνη την εποχή ήταν αξιοθαύμαστα.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι επίσης πολύ όμορφα διαμορφωμένο. Οι ξύλινες επενδύσεις δίνουν μια απαράμιλλη αίσθηση πολυτέλειας, τα καθίσματα είναι καινούργια, και έχουν αντικατασταθεί όλες οι πόρτες και τα παράθυρα. Το αυτοκίνητο είχε πολύ λίγους ιδιοκτήτες και είναι σε εκπληκτικά καλή κατάσταση.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα custom Defender 110 να το πιεις… στο ποτήρι!

Share.

Comments are closed.