Αν μιλούσε αυτή η Ferrari θα είχε πολλές ιστορείς να πει…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ferrari Dino 246 GT του 1972 της Scaglietti, η οποία άνηκε στο θρυλικό κιθαρίστα των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, πρόκειται να πουληθεί από τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s στην φετινή Monterey Car Week.

Το εντυπωσιακό κουπέ δεν ήταν μόνο για επίδειξη, καθώς ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των Rolling Stones έκανε χιλιάδες μίλια με αυτό ενώ ήταν στην κατοχή του.

RM Sotheby’s

Ο Ρίτσαρντς αγόρασε την Dino τον Ιούνιο του 1972 στην Καλιφόρνια και τρία χρόνια αργότερα την μετέφερε στην πατρίδα του, την Μεγάλη Βρετανία. Ο μουσικός οδηγούσε το κουπέ εκτενώς την επόμενη δεκαετία, χρησιμοποιώντας το συχνά ενώ οι Stones ήταν σε περιοδεία στην Ευρώπη. Λέγεται ότι έκανε συνολικά πάνω από 25.000 μίλια (40.200 χλμ) με το αυτοκίνητο, πριν το αποχωριστεί μέσα της δεκαετίας του ’80.

RM Sotheby’s

Αυτό το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 03354 είναι ένα παράδειγμα της “E Series” από τα τελευταία τρία χρόνια παραγωγής της Dino και τροφοδοτείται από έναν V-6 κινητήρα 2,4 λίτρων που προσφέρει 192 ίππους. Είναι φινιρισμένη με εργοστασιακή επίστρωση Argento Metallizzato, έχει μαύρο δερμάτινο εσωτερικό Connolly και πατάει σε ένα σετ δερμάτινα κράματα Cromadora, τυλιγμένα σε ελαστικά Michelin XWK.

RM Sotheby’s

Όπως ήταν αναμενόμενο, το αυτοκίνητο πέρασε από τα χέρια αρκετών συλλεκτών τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή των Prodigy. Η Dino αποκαταστάθηκε την περασμένη δεκαετία και είναι σχεδόν πανομοιότυπή όπως ήταν όταν αγοράστηκε για πρώτη φορά από τον Ρίτσαρντς.

RM Sotheby’s

Το κουπέ του Ρίτσαρντς αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 400.000 και 500.000 δολαρίων.


Διαβάστε επίσης: Πέντε αυτοκίνητα που η τιμή τους ξεπερνά την φαντασία!

Share.

Comments are closed.