Πέντε αυτοκίνητα που η τιμή τους ξεπερνά την φαντασία!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που μόλις τα αντικρύσει κανείς του κόβεται η ανάσα, καθώς δεν είναι απλά μέσα μεταφοράς, αλλά έργα τέχνης πάνω σε τέσσερις τροχούς που αποτέλεσαν ορόσημο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όχι μόνο για τις επιδόσεις τους, αλλά και για την απίστευτη ομορφιά τους.

Πρόκειται για αυτοκίνητα των οποίων η τιμή ξεπερνά την φαντασία και για να τα αποκτήσει κανείς θα πρέπει να έχει πολλά εκατομμύρια στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ενώ έχουμε δει ήδη πολλά αυτοκίνητα να κοστίζουν υπερβολικά ποσά, τα παρακάτω 5 είναι, σύμφωνα με αναφορές, τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί ποτέ.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ

Ferrari 250 GTO (70.000.000 δολάρια)

Πρόκειται για το αυτοκίνητο με τον σειριακό αριθμό 4153 GT και είναι μία από τις μόλις 39 GTO που κατασκευάστηκαν, και μία από τις τρεις-τέσσερις καλύτερες που διατηρούνται ζωντανές. Πωλήθηκε το 2018 στον συλλέκτη αυτοκινήτων Ντέιβιντ ΜακΝίλ για 70 εκατ. δολάρια και είναι το πιο ακριβό κλασικό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Η τεράστια αξία του αυτοκινήτου λέγεται ότι οφείλεται στη συμμετοχή του στο Tour de France του 1964, καθώς και σε αγώνες στο Le Mans.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ σε δημοπρασία

Ferrari 250 GTO (38.115.000 δολάρια)

Πωλήθηκε 38.115.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Κάρμελ της Καλιφόρνιας στις 14 Αυγούστου 2014. Το αυτοκίνητο με αριθμό σασί 3851GT, που κατασκεύασε ο Σέρτζιο Σκαλιέτι, πωλήθηκε στον Τζο Σλέσερ, έναν ιδιώτη ραλίστα που οδήγησε από κοινού το αγωνιστικό αυτό με τον φίλο του Ανρί Ορεγιέ, πρώην επαγγελματία σκιέρ και ήρωα της Γαλλικής Αντίστασης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κούρσας του αυτοκινήτου, ο Ορεγιέ σκοτώθηκε ενώ ήταν στο τιμόνι σε συντριβή στο Coupes du Salon. Το βαριά κατεστραμμένο όχημα επισκευάστηκε στο εργοστάσιο της Ferrari και πωλήθηκε σε Ιταλό ιδιώτη.

Το πιο ακριβό αυτοκίνητο της Formula 1 που έχει πουληθεί ποτέ

Mercedes-Benz W196 (29.600.000 δολάρια)

Το εν λόγω αυτοκίνητο αγωνίστηκε από τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1, Juan Manuel Fangio, και κέρδισε πωλήθηκε στο εντυπωσιακό ποσό των 29.600.000 δολαρίων στη δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Goodwood Festival of Speed ​​το 2013.

Το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ

Aston Martin DBR1 (22.500.000 δολάρια)

Αν σκέφτεστε τα βρετανικά κλασικά, υπάρχει μόνο μία μάρκα που έρχεται στο μυαλό: η Aston Martin. Αυτή η Aston DBR1 του 1956 πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στην Monterey Car Week για 22.500.000 δολάρια το 2017 και εξακολουθεί είναι το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ.

Το πιο ακριβό σύγχρονο αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ

Bugatti La Voiture Noire (18.000.000 δολάρια)

Η La Voiture Noire παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 προς τιμήν της 110ης επετείου της Bugatti. Αυτό το μοναδικό μοντέλο που πουλήθηκε 18 εκατομμύρια δολάρια, αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική Bugatti Type 57SC Atlantic σε μαύρο χρώμα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τα εργαστήρια της Bugatti στο Molsheim κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Διαβάστε επίσης: Η εντυπωσιακή συλλογή αυτοκινήτων του Κλιντ Ίστγουντ θα σας φτιάξει την μέρα!

Share.

Comments are closed.