Το πιο σκληρό πολυτελές ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το νέο ρολόι “Spirit of Big Bang Yellow Sapphire” της Hublot, είναι το πρώτο “σκληρό” ρολόι που έχει παραχθεί ποτέ από έναν οίκο υψηλής ωρολογοποιίας.

Καταρχήν, για όσους δεν γνωρίζουν, η Hublot είναι γνωστή ως η μάρκα που πρεσβεύει το fusion, δηλαδή το συνταίριασμα φαινομενικά παράταιρων υλικών, από τα πιο παραδοσιακά στην ωρολογοποιία, όπως το ατσάλι, μέχρι πρωτοποριακά υλικά όπως το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας, το ζαφείρι, ο άνθρακας κ.ά. Σ’ αυτή την εξίσωση προσθέστε και καινοτόμους μηχανισμούς που ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.

Τώρα, ο ελβετικός οίκος δημιούργησε ένα ρολόι ανθεκτικό σε γρατζουνιές, χάρη στη σύντηξη του χαλκού και του οξειδίου του αργιλίου (ζαφείρι), δημιουργώντας ένα μοναδικά σκληρό υλικό. Φυσικά, αυτό δεν είναι ένας απλός ισχυρισμός, καθώς σύμφωνα με την εμπειρική κλίμακα Μος (Mohs) που χρησιμοποιείται για την μέτρηση της σκληρότητας των ορυκτών, το συγκεκριμένο υλικό έχει σκληρότητα 9, πίσω από το διαμάντι, που είναι το πιο σκληρό στην κλίμακα.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον, είναι ότι το ρολόι εκτός από το αξιοσημείωτο επίπεδο σκληρότητας είναι και πολύ ελαφρύ, καθώς ζυγίζει μόλις 107 γραμμάρια. Σίγουρα οι τεχνίτες της Hublot κατάφεραν να φέρουν την επανάσταση με την συλλογή ρολογιών “Spirit of Big Bang Sapphire”, ενώ προσπαθούν συνεχώς να βρουν τον τρόπο να δημιουργήσουν και άλλες τολμηρές αποχρώσεις.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, το ρολόι διαθέτει μια κάσα 42mm και τον μηχανισμό Hublot HUB4700, ο οποίος έχει αυτόματο κούρδισμα και λειτουργία χρονογράφου, ο οποίος εκτελεί 36.000 ταλαντώσεις ανά ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 50 ώρες. Το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα και συνοδεύετεαι από ενα διάφανο κίτρινο λουράκι με μαύρη πόρπη από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το “Spirit of Big Bang Yellow Sapphire” είναι μια περιορισμένη έκδοση 100 τεμαχιών, με κάθε ένα να κοστίζει 104.000 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Hublot, εδώ.


Διαβάστε επίσης: Είδαμε το Rolex του Αντρέα Πίρλο και μας… έπεσε το σαγόνι!

Share.

Comments are closed.