Είδαμε το Rolex του Αντρέα Πίρλο και μας… έπεσε το σαγόνι!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χρειάστηκαν δεκάδες Ελβετοί τεχνίτες και σχεδόν δύο χρόνια για να δημιουργηθεί ένα από τα πιο όμορφα custom Rolex που έγιναν ποτέ, το οποίο πρόκειται να φορεθεί στον καρπό του Ιταλού πρώην άσσου του ποδοσφαίρου και γνωστού για το μοναδικό του στυλ, Αντρέα Πίρλο.

Ο Πίρλο είναι από καιρό λάτρης των ρολογιών του Ελβετικού οίκου και ανέθεσε στην Artisans de Genève, το γνωστό εργαστήριο ωρολογοποιίας που ειδικεύεται στην αναπροσαρμογή γνωστών ρολογιών για ιδιώτες, να δημιουργήσουν μια skeleton έκδοση ενός Rolex Submariner, το οποίο ονομάστηκε “Andrea Pirlo Project”.

Σίγουρα δεν περιμέναμε ο άντρας με την απαράμμιλλη τεχνική και την μοναδική αίσθηση του γούστου να φορέσει ένα Rolex που θα έβλεπε σε μια βιτρίνα. Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι είναι παθιασμένος με την υψηλη ωρολογοποιία, με τον ίδιο να δηλώνει: “Από πολύ νωρίς άρχισα να συλλέγω ρολόγια. Με τον καιρό έμαθα να αναγνωρίζω και να εκτιμώ την τεχνογνωσία που υπάρχει πίσω από ένα ρολόι. Ενδιαφέρομαι για τις λεπτομέρειες, και ιδιαίτερα για εκείνες που είναι κρυμμένες κάτω από την κάσα ενός ρολογιού. Πριν από μερικά χρόνια έμαθα για το έργο του Artisans de Genève, έτσι τους επισκέφτηκα και ζήτησα να κάνουν μια skeleton έκδοση του αγαπημένου μου μοντέλο της Rolex, του Rolex Submariner 114060 No Date.”

Τριανταεπτά τεχνίτες εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο ρολόι, και το αποτέλεσμα φυσικά ήταν άψογο. Αξίζει να πούμε ότι σε αντίθεση με άλλα εργαστήρια ωρολογοποιίας, τα οποία εστιάζουν περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση ενός ρολογιού, προσθέτοντας μερικά (όχι τόσο κομψά) διαμάντια, οι τεχνίτες του Artisans de Genève δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εσωτερική κίνηση ενός ρολογιού.

Το ρολόι του Πίρλο διαθέτει έναν αναπροσαρμένο μηχανισμό Caliber 3130, ο οποίος είναι ορατός από το skeleton καντράν αλλά και από το ανοιχτό πίσως μέρος της κάσας. Η στεφάνη του ρολογιού είναι από σφυρήλατο άνθρακα, ενώ στον ρότορα είναι χαραμένη η επιγραφή: “Il Maestro 1995-2017”, η οποία αναφέρεται στα χρόνια του Πίρλο ως ένας από τους πιο πολύτιμους και ταλαντούχους παίκτες του ποδοσφαίρου.

Γενικότερα δεν είμαστε φαν των τροποποιημένων ρολογιών, καθως πολλά από αυτά χάνουν σε αισθητική λόγω της εμμονής πολλών τεχνιτών με την εξωτερική τους εμφάνιση και όχι με την ουσία, που είναι φυσικά ο μηχανισμός τους, ωστόσο έχουμε να πούμε ότι το Rolex του Πίρλο είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχουμε δει.


Διαβάστε επίσης: Γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά;

Share.

Comments are closed.