Το πιο περίπλοκο ρολόι που έφυγε ποτέ από τα εργαστήρια του Richard Mille

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O οίκος ωρολογοποιίας Richard Mille είναι γνωστός για τις τολμηρές και απροσδόκητες δημιουργίες του, οι οποίες αναγνωρίζονται αμέσως απο τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας χάρη στην περίπλοκη σχεδίαση, τα ασυνήθιστα υλικά κατασκευής, την τεχνική πολυπλοκότητα και την χρήση τολμηρών χρωμάτων.

Πρόσφατα ο avant-garde οίκος αποκάλυψε το RM 65-01 Automatic Split Seconds Chronograph, το οποίο λέγεται ότι είναι το πιο περίπλοκο ρολόι που έφυγε ποτέ από τα εργαστήρια του Richard Mille. Πρόκειται για ένα ρολόι το οποίο έκανε πέντε χρόνια να κατασκευαστεί και περιλαμβάνει όλες τις πρωτοποριακές λεπτομέρειες για τις οποίες είναι γνωστός ο οίκος.

Ο μηχανισμός του ρολογιού αναπτύχθηκε σε συνεργασία με Vaucher Manufacture Fleurier και είναι ο πρώτος in-house μηχανισμός ταχείας περιέλιξης του Richard Mille, ο οποίος χτυπά με υψηλή συχνότητα 5 Hz ή 36.000 δονήσεις ανά ώρα και προσφέρει 60 ώρες απόθεμα ισχύος. Το μπουτόν στην θέση 8 ενεργοποιεί τον πατενταρισμένο μηχανισμό ταχείας περιέλιξης της μάρκας, το οποίο πρέπει να πατηθεί 125 φορές ώστε να αυξηθεί πλήρως το απόθεμα ισχύος.

Το υπερσύγχρονο περίβλημα του ρολογιού είναι εξίσου υψηλής τεχνολογίας, καθώς η κάσα, η στεφάνη, και το πίσω μερος της κάσας είναι κατασκευασμένα από Carbon TPT, ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ανθεκτικό υλικό. Το καντράν RM 65-01 διαθέτει μία έγχρωμη κωδικοποίηση για να ταιριάζει με τις λειτουργίες που αντιστοιχούν στα μπουτόν: Το κίτρινο αντιστοιχεί στην ώρα, στα λεπτά και στα μικρά δευτερόλεπτα στην θέση 6, το πράσινο στην ημερομηνία, το πορτοκαλί στους δύο χρονογράφους και στο δείκτη των δευτερολέπτων, το κόκκινο συνδέεται με τον μηχανισμό αυτόματης περιέλιξης και τέλος το μπλε αφορά τον split-seconds δείκτη.

Το RM 65-01 κατασκευάζεται με πάνω από 600 κομμάτια και θα σας κοστίσει περίπου 250.000 ευρώ. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο στις μπουτίκ Richard Mille παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης:  Η Timex αποφάσισε να αποχαιρετήσει το 2020 με την κυκλοφορία ενός πανέμορφου ρολογιού

Share.

Comments are closed.