Η Timex αποφάσισε να αποχαιρετήσει το 2020 με την κυκλοφορία ενός πανέμορφου ρολογιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To 2020 ήταν σπουδαία χρονιά για την αμερικανική μάρκα Timex, η οποία κυκλοφόρησε μια σειρά από ρολόγια που είχαν τον vintage σχεδιασμό παλαιότερων μοντέλων της – ιδίως αυτών που κυκλοφορησε την δεκαετία του ’70 -, όπως για παράδειγμα το μοντέλο Q Timex Reissue.

Πρόσφατα η μάρκα αποφάσισε να κυκλοφόρήσει μια νέα εκδοχή του μοντέλου Marlin από την δεκαετία του 1960, το οποίο αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την κοινότητα των συλλεκτών vintage ρολογιων. Ενώ ο βασικός σχεδιασμός του μοντέλου έχει εκφραστεί εκ νέου με μια σειρά από διαφορετικές παραλλαγές στο χρώμα του καντράν και την κάσα τα τελευταία τρία χρόνια, για το κλείσιμο του 2020, η Timex έχει να μας προσφέρει κάτι εντελώς νέο – το Timex Marlin Automatic California.

Όπως πιθανότατα θα μαντέψατε από την ονομασία, τα νέα ρολόγια Marlin διαθέτουν California καντράν, δηλαδή στο καντράν τους οι μισοί αριθμοί είναι αραβικοί και οι άλλοι μισοί λατινικοί. Τα συγκεκριμένα καντράν διαθέτουν επίσης ένα τρίγωνο στην θεση 12, το οποίο είναι ανεστραμμένο και έρχεται σε αντίθεση με τρίγωνο που είχαν τα pilot ρολόγια στα μέσα του αιώνα.

Για την ιστορία, ο λόγος που τα καντράν πήραν αυτό το ψευδώνυμο είναι ότι μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια επεξεργάστηκε αρκετά Rolex Bubbleback την δεκαετία του ’80 και τους έδωσε αυτό το σχέδιο στο καντράν. Από τότε το ψευδώνυμο αυτό έμεινε, αν και μάρκες όπως η Panerai, είχαν παράγει καντράν με αυτό το σχέδιο μισό αιώνα πριν.

Το Timex Marlin Automatic California διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία με κάσα από ατσάλι και λευκό καντράν και μια με κάσα σε ροζ χρυσό τόνο και μαύρο καντράν. Και τα δύο ρολόγια έχουν κάσα με διάμετρο 40 mm και ύψος 13 mm χάρη στο θολωτό ακρυλικό κρύσταλλο πάνω από το καντράν. Στο εσωτερικό τους διαθέτουν έναν μηχανισμό ο οποίος προσφέρει 40 ώρες απόθεμα ισχύος και μπορεί να κουρδιστεί.

Τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα της Timex στην τιμή των 249 δολαρίων.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Η Timex αναβίωσε το θρυλικό μοντέλο Q Timex Marmont του 1975

Share.

Comments are closed.