Το νέο συλλεκτικό Tag Heuer Monaco με έμπνευση την δεκαετία του 2000

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Tag Heuer συνεχίζει τους εορτασμούς της 50η επετείου του πιο θρυλικού αγωνιστικού χρονογράφου που δημιουργήθηκε ποτέ, με την κυκλοφορία του TAG Heuer Monaco 1999-2009 Limited Edition.

Ακόμη και μετά από μισό αιώνα ζωής, το TAG Heuer Monaco εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χρονογράφους. Μπορεί η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν φορέθηκε στον καρπό του Steve McQueen στην τανία “Le Mans” το 1971, ωστόσο η γέννηση αυτού του αντισυμβατικού τετράγωνου χρονογράφου συνέπεσε με μια τεχνολογική επανάσταση, καθώς ήταν ο πρώτος αυτόματος χρονογράφος στον κόσμο.

Το TAG Heuer Monaco 1999-2009 Limited Edition είναι η 4η από τις 5 συλλεκτικές εκδόσεις του θρυλικού πρωτoτύπου που κυκλοφόρησε ο οίκος, κάθεμια από τις οποίες αντανακλά το στυλ μιας συγκεκριμένης δεκαετίας.

Ακριβώς όπως και τα άλλα τρία ρολόγια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, το νέο TAG Heuer Monaco 1999-2009 Limited Edition διαθέτει μια πρωτοφανή σχεδίαση. Παρόλο που βασίζεται στο κλασικό μοτίβο του Monaco Caliber 11 του Steve McQueen και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η TAG δεν επέλεξε το εύκολο μονοπάτι για την επενερμηνεία του θρυλικού ρολογιού.

Αυτή τη φορά το ρολόι με έμπνευση από την δεκαετία του 2000, διαθέτει ένα καντράν από μαύρη οπαλίνα, δύο χρονογράφους από λευκή οπαλίνα στις θέσεις 3 και 9, ένα παραθυράκι ημερομηνίας στις 6, κόκκινες και πορτοκαλί πινελιές στον δείκτη των δευτερολέπτων, στις άκρες των δεικτών των λεπτών και της ώρας και στις ενδείξεις πάνω στο κυκλικό μετρητή από λευκή οπαλίνα. Διαθέτει επίσης κρύσταλλο από ζαφείρι και έναν σπορ μαύρο δερμάτινο ιμάντα.

Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού είναι χαραγμένο το αρχικό λογότυπο “Monaco Heuer”, καθώς και τα “1999-2009 Special Edition” και “One of 169”, ενώ στο εσωτερικό του χτυπάει ο περίφημος Caliber 11 με απόθεμα ισχύος 40 ώρες, ο οποίος συνδυάζει στυλ και απόδοση.

Το ρολόι είναι μια περιορισμένη έκδοση 169 τεμαχίων και κοστίζει 5.950 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Monaco της TAG Heuer θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Share.

Comments are closed.