Το νέο Monaco της TAG Heuer θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 50η επέτειο του πιο θρυλικού αγωνιστικού χρονογράφου που κυκλοφόρησε ποτέ, του Heuer Monaco.

Ακόμη και μετά από μισό αιώνα ζωής, το TAG Heuer Monaco εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χρονογράφους. Μπορεί η φήμη του εκτοξεύτηκε όταν φορέθηκε στον καρπό του Steve McQueen στην τανία “Le Mans” το 1971, ωστόσο η γέννηση αυτού του αντισυμβατικού τετράγωνου χρονογράφου συνέπεσε με μια τεχνολογική επανάσταση, καθώς ήταν ο πρώτος αυτόματος χρονογράφος στον κόσμο.

Τώρα, 50 χρόνια μετά την παρουσίαση του ρολογιού που στην αρχή ξάφνιασε και δίχασε τον κόσμο της ελβετικής ωρολογοποιίας, η TAG Heuer θα κυκλοφορήσει 5 νέες συλλεκτικές εκδόσεις του θρυλικού πρωτoτύπου, κάθε μια από τις οποίες θα είναι αφιερωμένη σε μια δεκαετία, από το 1969 έως το 2019.

Το πρώτο ρολόι που παρουσιάστηκε, ήταν το TAG Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition, το οποίο όπως αποδεικνύει και το όνομα του, παίρνει έμπνευση από τη δεκαετία του ’70 και αποκαλύφθηκε με αφορμή το φετινό Grand Prix του Μονακό.

Ο ελβετικός οίκος όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίζει του εορτασμούς, καθώς πριν λίγες μέρες παρουσίασε το TAG Heuer Monaco 1979-1989 Limited Edition, που όπως και το προηγούμενο μοντέλο, είναι αφιερωμένο σε μια δεκαετία (του ’80 αυτή την φορά) και είναι μια περιορισμένη έκδοση 169 τεμαχίων.

Αυτή την φορά το Monaco διαθέτει ένα φλογερό κόκκινο καντράν με ασημί και μαύρες πινελιές, δύο ασημένιους χρονογράφους στις θέσεις 3 και 9, ένα παραθυράκι ημερομηνίας στις 6, δείκτες με επίστρωση SuperLuminova και έναν σπορ μαύρο δερμάτινο ιμάντα. Το κλασικό λογότυπο “Heuer” έχει επίσης διατηρηθεί.

Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού είναι χαραγμένο το αρχικό λογότυπο “Monaco Heuer”, καθώς και τα “1979-1989 Special Edition” και “One of 169”, ενώ στο εσωτερικό του χτυπάει ο περίφημος Caliber 11 με απόθεμα ισχύος 40 ώρες, ο οποίος συνδυάζει στυλ και απόδοση.


tagheuer.com

Share.

Comments are closed.