Το νέο ρολόι του οίκου Franck Muller λειτουργεί σαν “πορτοφόλι” για Bitcoin!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παρά την μεγάλη αστάθεια του Bitcoin, ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας Franck Muller φαίνεται πως ποντάρει στο κρυπτονόμισμα που έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας ένα ρολόι από τιτάνιο που λειτουργεί και ως “πορτοφόλι” για το αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα.

Προφανώς αυτό το ρολόι περιορισμένης έκδοσης δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση, δεδομένου ότι ο οίκος πάντοτε παραβίαζε τους κανόνες της συμβατικής ωρολογοποιίας και δημιουργούσε μοντέρνα και αποκλειστικά ρολόγια που δεν είχαν παρουσιαστεί ξανά στην Βιομηχανία της Ωρολογοποιίας. Με την επωνυμία “Free the Money. Free the World.” (Απελευθερώστε τα χρήματα, ελευθερώστε τον κόσμο), το νέο ρολόι υψηλής τεχνολογίας επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του να ελέγχει το διαθέσιμο υπόλοιπο του σε Bitcoin ενώ βρίσκεται εν κινήσει και, φυσικά, να βλέπει την ώρα.

To πολυτελές ρολόι έρχεται με ένα σετ δύο κομματιών “Deep Cold Storage”, με τη δική του μοναδική δημόσια διεύθυνση χαραγμένη στο καντράν και ένα σφραγισμένο USB που περιέχει το ιδιωτικό κλειδί, επιτρέπoντας στον ιδιοκτήτη να αποθηκεύει bitcoin στο “πορτοφόλι του ή να ελέγχει το υπόλοιπο του κατευθείαν από το καντράν.

Όσον αφορά την κατασκευή, το ρολόι έχει μια σπορ και κομψή αισθητική χάρη στην ανθεκτική κάσα των 41 mm από τιτάνιο με μαύρη επίστρωση DLC. Κάτω από το κρύσταλλο από ζαφείρι υπάρχει ένα μαύρο καντράν με πράσινες και λευκές πινελιές, στο οποίο ξεχωρίσει ένα μεγάλο λογότυπο Bitcoin στο κέντρο του, οι αραβικοί αριθμοί στις θέσεις 2,4,8 και 10 και το παραθυράκι της ημερομηνίας στις θέση 6.

Στο εσωτερικό της κάσας του ρολογιού φιλοξενείται ο ελβετικός αυτόματος μηχανισμός Calibre FM 0800, ο οποίος προσφέρει 42 ώρες απόθεμα ισχύος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Franck Muller παρουσιάζει ένα ρολόι που να συνδέεται με το κρυπτονόμισμα, καθώς το 2019 συνεργάστηκε με την Regal Assets παρουσιάζοντας το πρώτο λειτουργικό ρολόι Bitcoin γνωστό ως Vanguard Encrypto. Η τελευταία κυκλοφορία ωστόσο, ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς νωρίτερα φέτος η τιμή ενός Bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά στην σχετικά σύντομη ιστορία του.

Το νέο ρολόι “Free The Money. Free The World.” είναι μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων και η τιμή του ανέρχεται σε 9.900 ευρώ. Για να το αποκτήσει κανείς, θα πρέπει φυσικά να πληρώσει με bitcoin.


Διαβάστε επίσης: Οι Aston Martin και Girard-Perregaux συνεργάζονται για την δημιουργία νέων ρολογιών

Share.

Comments are closed.