Το νέο ρολόι Richard Mille αποτίει φόρο τιμής στον κώδικα ηθικής των Σαμουράι!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος Richard Mille αποτίει φόρο τιμής στην ιαπωνική κουλτούρα με το RM 47 Tourbillon, ένα ρολόι που παραπέμπει στο Bushido, τον κώδικα ηθικής των Σαμουράι του οποίου οι αξίες εξακολουθούν να κυριαρχούν στην ιαπωνική κοινωνία.

Το ρολόι περιορισμένης έκδοσης προέκυψε ως ιδέα μετά από μια συζήτηση μεταξύ του Richard Mille και του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και συνεργάτην του οίκου, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είναι λάτρης των παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνών και των αρχών των Σαμουράι.

Στην καρδιά του RM 47 Tourbillon φέρει το έμβλημα της φυλής Ασάνο, δηλαδή μίας οικογένειας με καταγωγή τη Χιροσίμα, η οποία χωρίς αμφιβολία ήταν η καλύτερη ενσάρκωση του πνεύματος Bushido. Τον 18ο αιώνα, ο Ασάνο Ναγκανόρι ήταν ο άρχοντας των 47 Ρόνιν, δηλαδή των Σαμουράι που εκδικήθηκαν για τον θάνατο του πριν τον ακολουθήσουν στον άλλο κόσμο κάνοντας την τελετουργική αυτοχειρία, γνωστή και ως Σεπούκου.

Το kamon της οικογένειας Ασάνο, δηλαδή το εραλδικό σημάδι (οικόσημο) που έφεραν τα ρούχα τους, τα σπαθιά τους και τα λάβαρα που κουβαλούσαν στα πεδία της μάχης, εμφανίζεται στο tourbillon στις 6 η ώρα. Πρόκειται για δύο σταυρωτά φτερά γερακιού, που στην ιαπωνική φεουδαρχική εικονογραφία, το γεράκι εξέφραζε τη δύναμη στον πόλεμο.

Στο skeleton καντράν ξεχωρίζει επίσης η πανοπλία Σαμουράι από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων 3Ν, η οποία έχει σκαλιστεί στο χέρι από τον χαράκτη Pierre-Alain Lozeron και ζωγραφίστηκε από τη σύζυγο του Valérie Lozeron – με τη χάραξη να διαρκεί 16 ώρες ακολουθούμενη από άλλες εννέα ώρες ζωγραφικής.

Το μαύρο κεραμικό TZP επιλέχθηκε για τη στεφάνη και τη κάσα του RM 47, ένα υλικό χαμηλής πυκνότητας (6 g/cm3) που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατσουνιές και έχει χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας.

Το RM 47 Tourbillon, το οποίο είναι ο καρπός έντονου προβληματισμού και σχεδίασης σχεδόν τεσσάρων ετών, κυκλοφορεί τώρα μέσω του Richard Mille, περιορίζεται σε 75 τεμάχια και έχει τιμή 969.000 CHF χωρίς φόρους (περίπου 950.000 ευρώ).


Διαβάστε επίσης: Η Grand Seiko παρουσίασε το πιο περίπλοκο μηχανικό ρολόι που έγινε ποτέ!

Share.

Comments are closed.