Το νέο καταδυτικό ρολόι της Montblanc έχει αντοχή στο νερό τα 4.810 μέτρα!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Montblanc, η οποία είναι η μάρκα που έχει συνδεθεί με το υψηλότερο βουνό της Ευρώπης και έχει κυκλοφορήσει μία πληθώρα αθλητικών ρολογιών που είχαν ως θέμα την ορειβασία, παρουσίασε ένα καταδυτικό ρολόι με εντυπωσιακή αντοχή στο νερό 4.810 μέτρων – που αντιστοιχεί στο ύψος του Mont Blanc.

Μετά την επιτυχία της συλλογής 1858 Iced Sea του 2022, η μάρκα παρουσίασε το Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810m κατά την διάρκεια της έκθεσης Watches and Wonders που πραγματοποιείται εδώ και μερικές ημέρες στην Γενεύη.

Δεδομένης της μεγάλης αντοχής του στο νερό, το νέο μοντέλο Iced Sea έχει κάσα με διάμετρο 43 mm και πάχος 19,4 mm. Για να αντισταθμιστεί ο όγκος του ρολογιού, η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο ώστε να είναι πιο ελαφριά στον καρπό. Η βιδωτή, αυλακωτή κορώνα διαθέτει συμπαγή προστατευτικά και ανάγλυφο το χαρακτηριστικό έμβλημα της Montblanc.

Το ρολόι διαθέτει επαγγελματική στεφάνη κατάδυσης μονής κατεύθυνσης κατασκευασμένη από μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο, Δεδομένης της αντοχής του μοντέλου σε μεγάλα βάθη, οι δείκτες, οι ενδείξεις και η κουκίδα στην στεφάνη στις 12 η ώρα διαθέτουν επίστρωση Super-LumiNova για μέγιστη αναγνωσιμότητα.

Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς 1858 Iced Sea, το καντράν διαθέτει μια γραμμωτή επιφάνεια που θυμίζει το σύμπλεγμα των κρυστάλλων που σχηματίστηκαν στον παγετώνα Mer de Glace. Για να επιτύχει αυτό το αποτέλεσμα, η Montblanc χρησιμοποιεί μια παλιά τεχνική γνωστή ως gratté boisé. Το καντράν συμπληρώνουν έντονοι αραβικοί αριθμοί στις 12, 6 και 9 η ώρα, σε συνδυασμό με ενδείξεις σε στυλ μπαστούνι και ένα παράθυρο ημερομηνίας στις 3 η ώρα.

Το ρολόι τροφοδοτείται από τον ισχυρό αυτόματο μηχανισμό MB 29.29, ο οποίος είναι πιστοποιημένος ως χρονομέτρης από την COSC και προσφέρει απόθεμα ισχύος έως και 5 ημέρες.

Εφοδιασμένο με σύστημα εναλλάξιμου ιμάντα, το ρολόι διαθέτει μαύρο λουράκι από καουτσούκ που μπορεί να προσαρμοστεί απευθείας στον καρπό, ακόμα και όταν φοράτε στολή. Το Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep 4810 θα ενταχθεί στην κανονική συλλογή. Η τιμή του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.


Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι Big Bang MP-11 της Hublot κοστίζει 178.000 ευρώ και όχι άδικα!

Share.

Comments are closed.