Το αναπάντεχο ρολόι Gérald Genta που παρουσιάστηκε στην LVMH Watch Week 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H gérald genta, η μάρκα ωρολογοποιίας που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της, Gérald Genta, τον θρυλικό σχεδιαστή πίσω από τo μοντέλo Nautilus της Patek Philippe και τo Royal Oak της Audemars Piguet μεταξύ άλλων, παρουσίασε ένα μοναδικό ρολόι στην LVMH Watch Week 2024.

Στην έκθεση η μάρκα παρουσίασε μία πιο φρέσκια εκδοχή του μοντέλου Mickey Mouse στην έκθεση, 40 χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρωτότυπου σε Ελβετική έκθεση ρολογιών.

“Όταν ο κ. Genta αποκάλυψε το πρωτότυπο στην έκθεση Montres et Bijoux το 1984 στη Βασιλεία, οι διοργανωτές του ζήτησαν να αποχωρήσει επειδή το ρολόι του δεν θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό για την έκθεση”, αναφέρει ο Jean Arnault, ο διευθυντής ρολογιών της Louis Vuitton που είναι υπεύθυνος για την μάρκα Genta. “Στη συνέχεια, έγραψε μια επιστολή στη διοίκηση, αφαιρώντας ευγενικά τον εαυτό του από τυχόν περαιτέρω εκθέσεις ρολογιών”, πρόσθεσε.

Ο Michel Navas, ένας από τους κορυφαίους ωρολογοποιούς της gérald genta, μαζί με τον Enrico Barbasini, υπογραμμίζουν τα τρία βασικά στοιχεία που καθορίζουν τα ρολόγια του Genta: το οκταγωνικό σχήμα, τον ήχο του κουδουνίσματος και την υψηλή ωρολογοποιία. Αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται άψογα στα πιο πρόσφατα μοντέλα της μάρκας, τα οποία αντιπροσωπεύουν ένα μείγμα ιδιότροπης και εκλεπτυσμένης ωρολογοποιίας, και είναι πιστά στο ασυμβίβαστο όραμα που έθεσε ο Genta από την έναρξή της μάρκας του το 1969.

Το νέο μοντέλο διαθέτει οκτάγωνη κάσα από πλατίνα και ένα παιχνιδιάρικο καντράν, στον οποίο ο χρόνος σημαδεύεται από τον περιστρεφόμενο βραχίονα του Μίκυ. Τροφοδοτείται από τον in-house μηχανισμό GG-001, ο οποίος αποτελεί απόδειξη της μάρκας για αριστεία. Δεδομένης της τιμής των 449.900 δολαρίων, λίγοι διοργανωτές εκθέσεων θα θεωρούσαν ότι η μάρκα του Genta προσφέρει κάτι λιγότερο από σοβαρό…


Διαβάστε επίσης: Ο Μίκυ Μάους παίζει ποδόσφαιρο στο νέο ρολόι Gérald Genta

Share.

Comments are closed.