Τα ρολόγια που αποτελούν καλή επένδυση σύμφωνα με τους ειδικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι οίκοι ωρολογοποιίας και οι συλλέκτες υψηλού προφίλ είναι αυτοί που συνήθως τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι οι έμποροι και οι επίσημοι αντιπρόσωποι είναι σημαντικό μέρος αυτής της εξίσωσης, καθώς είναι αυτοί που έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν (και να ορίζουν) τις τάσεις, να βρίσκουν σπάνια κομμάτια, και να επηρεάζουν τις επιλογές των αγοραστών.

Πέντε από αυτούς αποκάλυψαν τα μοντέλα που είναι μεγάλη τάση αυτή την στιγμή και αυτά που πρέπει να προσέξει κανείς, ενώ έδωσαν μια συμβουλή σε όλους τους μελλοντικούς αγοράστές.

Sean Song

Ο Sean Song έχει ένα εντυπωσιακό showroom στο ξενοδοχείο St. Regis στην Κουάλα Λουμπούρ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sean Song (@s.song.watches)

Τα ρολόγια που είναι μεγάλη τάση αυτή την στιγμή: τα F. P. Journe, η Cartier Collection Privé, και τα vintage Rolex των δεκαετιών ’60 και ’70.

Αυτά που αξίζει να προσέξετε: τα Roger Dubuis, τα Daniel Roth, τα Vacheron Constantin perpetual calendars και το Patek Philippe Ref. 3940 από τη δεκαετία του ’90.

Συμβουλή: Πιστέυει ότι τα πρώτα μοντέλα του οίκου Breguet είναι προς το παρόν υποτιμημένα. Αυτό που του αρέσει ιδιαίτερα είναι το Breguet Classique Chronograph 3237, το οποίο είναι ένα απο τα πιο σημαντικά και ιστορικά μοντέλα που κυκλοφόρησε η μάρκα.

Eric Ku

Ο Eric Ku του 10 Past Ten θεωρείται ευρέως ένας από τους “βασιλιάδες” των vintage Rolex.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eric Ku (@fumanku)

Τα ρολόγια που είναι μεγάλη τάση αυτή την στιγμή: το Rolex “Big Red” Daytona Ref. 6263 από ατσάλι, το Rolex Red Submariner Ref. 1680, το Rolex Day- Date “Stella” Dial Ref. 1803 και οποιοδήποτε vintage Cartier πριν από το 1970.

Αυτά που αξίζει να προσέξετε: το Rolex Daytona Ref. 16520 με μηχανισμό Zenith, το Rolex Submariner Ref. 16610, και οποιοδήποτε Cartier από τη δεκαετία του ’70 έως τη δεκαετία του ’90.

Συμβουλή: Τα Rolex Ref.1501 και 5500 με πλαστικό κρύσταλλο εξακολουθούν να είναι πολύ φθηνά.

Tariq Malik

Ο Tariq Malik είναι ο ιδιοκτήτης του Momentum Dubai, το οποίο αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για όσους θέλουν να αγοράσουν vintage και συλλεκτικά ρολόγια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tariq Malik (@momentumdubai)

Τα ρολόγια που είναι μεγάλη τάση αυτή την στιγμή: τα Rolex “Stella” Day-Dates, το Rolex GMT-Master II Ref. 16710 και τα Rolex Submariner Ref. 14060 και Ref. 16610.

Αυτά που αξίζει να προσέξετε: τα vintage Rolex Day-Date and Date με πολύτιμούς λίθους και “Stella” καντράν.

Συμβουλή: Το Daytona είναι πολύ ασταθές. Είχαμε σκαμπανεβάσματα με το μοντέλο τα τελευταία τρία χρόνια. Όσοι λένε ότι είναι σπάνιο, θα έλεγα ότι είναι ψέμα, γιατί αν θέλετε να αγοράσετε ένα, μπορείτε να το βρείτε.

Eric Wind

Ο Eric Wind είναι πρώην ειδικός του οίκου Christie’s στον τομέα των ρολογιών και ιδρυτής της Wind Vintage.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eric Wind (@ericmwind)

Τα ρολόγια που είναι μεγάλη τάση αυτή την στιγμή: το Rolex Daytona Ref. 6263, το Patek Philippe Nautilus Ref. 5711 και το Audemars Piguet Royal Oak Ref. 25654.

Αυτά που αξίζει να προσέξετε: τα Vacheron Constantin Ref. 4217 και Ref. 4301, τα Audemars Piguet Royal Oak Ref. 5402 A- και B-Series και τους vintage χρονογράφους Longines.

Συμβουλή: Πολύ λίγοι τύποι καντράν από κάθε αναφορά των Vacheron Constantin Ref. 4217 και Ref. 4301 κατασκευάστηκαν, επομένως είναι πολύ δύσκολο να τα βρει κανείς.

Silas Walton

Ο Silas Walton είναι ο ιδρυτής του διαδικτυακού ιστότοπου A Collected Man, μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αγοράσει σπάνια και να πουλήσει σπάνια μηχανικά ρολόγια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silas Walton (@silas.walton)

Τα ρολόγια που είναι μεγάλη τάση αυτή την στιγμή: των οίκων Philippe Dufour, Roger W. Smith, Kari Voutilainen και F. P. Journe

Αυτά που αξίζει να προσέξετε: των οίκων De Bethune και MB&F, και τα Patek Philippe Ref. 3419 και 3970.

Συμβουλή: Τα μοντέλα Patek Philippe με αναφορά 3940 γενικά δεν ανταλάσσονται για περισσότερα από 70.000 δολάρια, παρόλο που αποτελούν παραδείγματα εξαιρετικής ωρολογοποιίας.


Διαβάστε επίσης: 4 εμβληματικά ρολόγια που μπορείς να βρεις μόνο στην δευτερογενή αγορά

Share.

Comments are closed.