Ένα ρολόι του “Godfather” της ανεξάρτητης ωρολογοποιίας πουλήθηκε 7,63 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ρολόι που κατασκευάστηκε από τον απόλυτο μάστερ της ανεξάρτητης ωρολογοποιίας, Philippe Dufour, πουλήθηκε για 7,63 εκατομμύρια δολάρια μέσω του A Collected Man τη Δευτέρα.

Το εν λόγω ρολόι είναι ένα από τα οκτώ ρολόγια της σειράς Grande et Petite Sonnerie του Philippe Dufour και δημιουργήθηκε για τον Σουλτάνο του Μπρουνέι Hassanal Bolkiah το 1995. Πρόκειται για το πιο ακριβό ρολόι από ανεξάρτητο ωρολογοποιό που έχει πουληθεί ποτέ και ένα από τα 10 πιο ακριβά ρολόγια χειρός που έχουν πουληθεί ποτέ δημόσια.

A Collected Man

Χρειάστηκαν πάνω από δυόμιση χρόνια για να δημιουργηθεί το πρώτο ρολόι της περίπλοκης σειράς Grande et Petite Sonnerie, και σύμφωνα με το A Collected Man, το ρολόι που πουλήθηκε πρόσφατα είναι το τρίτο που έφυγε από το εργαστήριο του σπουδαιότερου ίσως εν ζωή ωρολογοποιού.

Το ρολόι είναι σε άριστη κατάσταση, αφού διατηρήθηκε προσεκτικά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο του A Collected Man, Silas Walton, προέρχεται από μια σημαντική ιδιωτική συλλογή και εμφανίστηκε δημόσια πριν από σχεδόν δέκα χρόνια.

A Collected Man

Κληθείς να εξηγήσει το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ο Walton απάντησε: “Ο Dufour θεωρείται ευρέως ως ο Godfather της ανεξάρτητης ωρολογοποιίας, οπότε είναι λογικό τα κομμάτια του να πωλούνται αμέσως μόλις εμφανιστουν”, ενώ πρόσθεσε πως “είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πολυπόθητα ρολόγια που έχουν βγει στην αγορά τον τελευταίο καιρό”.

A Collected Man

Δεν είναι το πρώτο ρολόι Philippe Dufour που πετυχαίνει τόσο υψηλή τιμή στην αγορά, δεδομένου ότι τον Οκτώβριο του 2020, ένα Philippe Dufour Simplicity πωλήθηκε για 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

A Collected Man

Αξίζει να σημειώσουμε πως η εξαιρετικά περίπλοκη κίνηση εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα ρολόι τσέπης Grande Sonnerie minute repeater που ανέπτυξε ο Dufour για την Audemars Piguet, η οποία δεν αναγνώρισε το έργο του Dufour όπως θα έπρεπε και έτσι ο ωρολογοποιός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό σε ένα ρολόι χειρός υπό την δική του επωνυμία.


Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για το GMT-Master της Rolex

Share.

Comments are closed.