Η Rolex αύξησε τις τιμές της για το 2022 – Στα ύψη οι τιμές των προιδιόκτητων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ώρα που οι περισσότεροι είμασταν απασχολημένοι με τα ρεβεγιόν και την αλλαγή της χρονιάς, η Rolex άλλαζε διακριτικά τις τιμές της.

Σύμφωνα με αναφορές, τα περισσότερα ρολόγια του οίκου κοστίζουν τώρα 3% έως 10% περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις τιμές τους σε δολάρια στην ιστοσελίδα της Rolex. Όπως καταλαβαίνετε, πολλά μοντέλα τώρα κοστίζουν μερικές εκατοντάδες δολάρια περισσότερο.

Rolex Oyster Perpetual 36

Τα κομμάτια της συλλογής “Classic Watches”, συμπεριλαμβανομένων των Oyster Perpetual και Day-Date έλαβαν τη μικρότερη σταδιακή αύξηση στην τιμή τους, ενώ τα μοντέλα Daytona, GMT-Master II και Submariner της συλλογής “Professional Watches” της Rolex, έλαβαν μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή τους. Για να το θέσουμε αλλιώς, η τιμή του Oyster Perpetual Ref. 124300 41mm από ανοξείδωτο ατσάλι ήταν 5.900 δολάρια στην αμερικάνικη αγορά το 2021, και πλέον είναι 6.150 δολάρια (αύξηση 4,2%), ενώ η τιμή του Submariner Ref. 124060 από ανοξείδωτο ατσάλι, πήγε από 8.100 δολάρια σε 8.950 δολάρια (αύξηση 10,5% στη μέση τιμή λιανικής).

Rolex Submariner

Η διαφορά στην προτεινόμενη τιμή της λιανικής από τον κατασκευαστή (MSRP) είναι για πολλούς λίγο ειρωνική, δεδομένου έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να αγοράσουν τα περισσότερα μοντέλα της Rolex από ανοξείδωτο ατσάλι, λόγω έλλειψης. Οι αγοραστές πρέπει να μπουν σε μεγάλες λίστες αναμονής (με αυτούς που έχουν αγοράσει ήδη μοντέλα του οίκου να έχουν προτεραιότητα), με αποτέλεσμα να επιλέγουν την δευτερογενή αγορά για ένα μοντέλο που μόλις κυκλοφόρησε, πληρώνοντας πολλά περισσότερα.

Rolex GMT Master II “Pepsi”

Δεν ξέρουμε αν και άλλες μάρκες θα ακολουθήσουν, αυτό που γνωρίζουμε ωστόσο είναι πως το 2021 η Rolex ήταν μια από τις πιο περιζήτητες μάρκες ρολογιών στον κόσμο και μάλιστα έχει αναδειχθεί πολλές φορές και ο “βασιλιάς” στην δευτερογενή αγορά.

Προφανώς δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την Rolex για αυτές τις αυξήσεις, δεδομένου ότι ο οίκος δεν ασχολείται έτσι κι αλλιώς με την κατασκευή ρολογιών, και μάλιστα πολλά μοντέλα της είναι συγκρίσιμα πολύ πιο προσιτά για όσους σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια συλλογή ρολογιών.

Nα σημειώσουμε πως έτσι και αλλιώς τα μοντέλα της Rolex αποτελούν μια σοβαρή επένδυση, οποτε αν θέλεις να αγοράσεις ένα, σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος.


Διαβάστε επίσης: 4 εμβληματικά ρολόγια που μπορείς να βρεις μόνο στην δευτερογενή αγορά

Share.

Comments are closed.