Τα δυο πιο εντυπωσιακά ρολόγια με skeleton καντράν που είδαμε φέτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάρχουν μερικά ρολόγια που αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τις μηχανικές ιδιαιτερότητες τους, λόγω της skeleton αρχιτεκτονική τους (δηλαδή στην απουσία του καντράν). Ενώ μπορεί να θαυμάσει κανείς την πολυπλοκότητα ενός μηχανισμού από το διαφανές πίσω μέρος μια κάσας, τα skeleton καντράν παρέχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα των εσωτερικών λειτουργιών ενός μηχανισμού.

Αυτό είναι ο λόγος που το 2021 οι οίκοι όπως η Hermès και Panerai, κυκλοφόρησαν τα παρακάτω μοντέλα με skeleton καντράν, τα οποία οφείλουμε να πούμε πως είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Hermès Slim D’Hermès Squelette Lune

HyperFocal: 0

Το νέο Slim d’Hermès Squelette Lune διαθέτει κάσα με διάμετρο 39,5 mm και ένα περίπλοκο skeleton καντράν που κατασκευάστηκε στο Les Ateliers d’Hermès Horloger του οίκου μόδας στο Le Noirmont της Ελβετίας. Ο εξαιρετικά περίπλοκος μηχανισμός H1950 του ρολογιού ωστόσο, κατασκευάστηκε από την Vaucher στο Fleurier της Ελβετίας, μια εταιρεία που είναι ιδιαίτερα γνωστή, δεδομένου ότι κατασκευάζει μηχανισμούς ακόμα και για οίκους ωρολογοποιίας που μετράνε πάνω από έναν αιώνα.

Η εξαιρετικά λεπτή κάσα του ρολογιού είναι κατασκευασμένη από σκούρο γκρι τιτάνιο βαθμού 5 και συνδυάζεται με μια στεφάνη από πλατίνα 950 και μια κορώνα από λευκό χρυσό 18 Κ. Οι επιφάνειες του skeleton καντράν είναι κατασκευασμένες από εξαιρετικά ελαφρύ μαύρο τιτάνιο με ματ και γυαλιστερα φινιρίσματα, και συνδυάζονται με δείκτες που έχουν μπλε PVD επίστρωση.

Το ρολόι συνοδεύεται από ένα λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και κοστίζει 16.500 ευρώ.

Panerai Luminor Tourbillon GMT Goldtech

PAM01060

Ένα πανέμορφο μοντέλο περιορισμένης έκδοσης 100 τεμαχίων, το οποίο διαθέτει κάσα με διάμετρο 47mm που είναι κατασκευασμένη από το κράμα Goldtech της εταιρείας – περιλαμβάνει χαλκό για κοκκινωπή απόχρωση καθώς και πλατίνα, για την αποφυγή οξείδωσης. Η στεφάνη είναι κατασκευασμένη από το ίδιο υλικό και διαθέτει γυαλισμένες επιφάνειες.

Από το καντράν μπορεί να απολαύσει τον αυτόματο μηχανισμό P.2005 / T της μάρκας, ο οποίος διαθέτει 31 κοσμήματα, ισορροπία Glucydur®, 28,800 εναλλαγές / ώρα, ανικραδασμικό στύστημα Parechoc®, 6 βαρέλια, και προσφέρει 6 ημέρες απόθεμα ισχύος.

Το ρολόι συνοδεύεται από σκούρο μπλε ιμάντα από δέρμα αλιγάτορα και κοστίζει 177.000 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: 4 προσιτά ρολόγια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το Royal Oak της Audemars Piguet!

Share.

Comments are closed.