Τα δύο μοντέλα Rolex που έχουν ακριβύνει στην δευτερογενή αγορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με το Bloomberg Subdial Watch Index, τα Rolex “Pepsi” GMT Master II και Lady-Datejust είναι τα μόνα μοντέλα του ελβετικού οίκου που έχουν γίνει πιο ακριβά στη δευτερογενή αγορά τον περασμένο χρόνο.

Η τιμή του Rolex “Pepsi” GMT Master II (Ref. 126710BLRO) αυξήθηκε περίπου 5% τους τελευταίους 12 μήνες και 1,5 % τις τελευταίες 30 ημέρες, με τα μεταχειρισμένα παραδείγματα να κοστίζουν περίπου 20.000 δολάρια στην συγκεκριμένη αγορά. H τιμή του Lady-Datejust (Ref. 69173) αυξήθηκε επίσης κατά 1% και πλέον ανέρχεται σε περίπου 4.200 δολάρια.

To εμβληματικό GMT-Master παρουσιάστηκε το 1995 και σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους πιλότους της Pan Am να παρακολουθούν τις δεύτερες ζώνες ώρας. Το κόκκινο και μπλε χρώμα στην στεφάνη χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αναφορά στα χρώματα της αεροπορικής εταιρείας, ωστόσο, αργότερα συνδέθηκε με το δημοφιλές αναψυκτικό και έτσι πήρε και το ψευδώνυμο του.

Το “Pepsi” παραμένει το πιο δημοφιλές μοντέλο GMT και είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί, δεδομένου ότι οι συλλέκτες πρέπει να μπουν σε λίστες αναμονής και να περιμένουν αρκετά χρόνια για να καταφέρουν να το πάρουν στα χέρια τους. Αξίζει να σημειώσουμε πως πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η κυκλοφορία του μοντέλου μπορεί να διακοπεί, ωστόσο, ο οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

Το Lady-Datejust κυκλοφόρησε το 1984 και διαθέτει ένα μείγμα από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό, μια χαρακτηριστική φτερωτή στεφάνη και ένα σαμπανιζέ καντράν με διαμάντια να σηματοδοτούν τις ενδείξεις της ώρας. Είναι το μόνο μοντέλο στο Bloomberg Subdial Watch Index που απευθύνεται ειδικά σε γυναίκες (έχει μέγεθος 26mm) και το ρολόι με τις κορυφαίες επιδόσεις στον δείκτη τον περασμένο μήνα, προσθέτοντας περίπου 4% στην αξία του.


Διαβάστε επίσης: Η Patek Philippe αύξησε τις τιμές της κατά 7% παρά τη μειωμένη ζήτηση για πολυτελή ρολόγια

Share.

Comments are closed.