Η Patek Philippe αύξησε τις τιμές της κατά 7% παρά τη μειωμένη ζήτηση για πολυτελή ρολόγια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν και οι εξαγωγές ρολογιών αυξήθηκαν κατά 7,6% το 2023, το ποσοστό των πωλήσεων μειώθηκε στο 3,6% το δεύτερο εξάμηνο του έτους από 11,8% που ήταν το πρώτο εξάμηνο. Παρόλα αυτά, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές του κλάδου, προχώρησε σε αύξηση των τιμών όλων των μοντέλων του.

Ο λόγος για την ελβετική ωρολογοποιία Patek Philippe, η οποία αύξησε τις τιμές σε όλες τις σειρές μοντέλων της την 1η Φεβρουαρίου, κόντρα στην τάση του κλάδου για επιβράδυνση του ρυθμού των ανατιμήσεων, αναφέρει το Bloomberg.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της αναφέρουν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο περίπου 7%. Για παράδειγμα, η τιμή του μοντέλου 5236, σκαρφάλωσε στις 121.100 λίρες (152.803 δολάρια) από 113.330 λίρες. Οι ειδικοί λένε ότι οι αυξήσεις των τιμών της Patek δείχνουν ότι η εταιρεία εκτιμά πως το brand της είναι αρκετά ισχυρό, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Rolex έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών των ρολογιών της το 2024, αλλά μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον περασμένο μήνα, η ωρολογοποιία αύξησε τις τιμές σε ορισμένα μοντέλα στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά περίπου 4% σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της Barclays, ενώ άφησε αμετάβλητες τις τιμές στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της πανδημίας, οι ελβετικές ωρολογοποιίες προχώρησαν σε επιθετικές αυξήσεις τιμών, εν μέσω αυξημένης ζήτησης των πολυτελών ρολογιών. Ωστόσο, οι εύποροι καταναλωτές έχουν αποσυρθεί πλέον από την αγορά πολυτελών ρολογιών, κυρίως λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της γενικής επιβράδυνσης των καταναλωτικών δαπανών, ισχυρίζεται το Fortune. Η Swatch Group, που έχει τα brand Omega και Breguet, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι αυξήσεις των τιμών της το 2023 δεν ήταν αρκετές για να αντισταθμίσουν την ισχύ του ελβετικού φράγκου. Με τις νέες αυξήσεις της Patek να ισχύουν πλέον σε όλες τις σειρές των μοντέλων παγκοσμίως, μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της στο τέλος του έτους.


Διαβάστε επίσης: Grammy 2024: Μερικά από τα καλύτερα ρολόγια που είδαμε στα φετινά βραβεία

Share.

Comments are closed.