Τα 6 πιο σκληρά ρολόγια στον πλανήτη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το 1981, ο Kikuo Ibe, ένας μηχανικός που εργαζόταν στο εργοστάσιο της Casio στην Ιαπωνία, έριξε κατά λάθος το ρολόι τσέπης του στο πάτωμα και αυτό έσπασε. Απογοητευμένος ο Kikuo, καθώς το ρολόι ήταν δώρο από τον πατέρα του, αποφάσισε να κατασκευάσει το πιο σκληρό ρολόι στον κόσμο, το οποίο θα μπορούσαν να φορούν όλοι οι Ιάπωνες συνάδελφοι του, χωρίς να ανησυχούν μήπως σπάσει.

Δημιούργησε μια ομάδα από μηχανικούς, η οποία ονομάστηκε “team tough”, και άρχισε να υλοποιεί την ιδέα του. Το νέο ρολόι έπρεπε να έχει “triple 10 resistance” (τριπλή αντίσταση), δηλαδή διάρκεια μπαταρίας 10 ετών, να είναι ανθεκτικό στο νερό στα 10 μέτρα και να μπορεί να επιβιώσει από πτώση 10 μέτρων.

Έχοντας δημιουργήσει 200 ​​μη ικανοποιητικά πρωτότυπα, η επανάσταση ήρθε όταν ο Ibe ​​επισκέφθηκε μια παιδική χαρά. Εκεί είδε τα παιδιά να παίζουν με μια μπάλα από καουτσούκ και παρατήρησε ότι το κέντρο της μπάλας δεν υπέστη τις επιπτώσεις του κραδασμού όταν αναπήδησε σε μια σκληρή επιφάνεια. Έτσι αποφάσισε να ενσωματώσει αυτή την ιδέα σε ένα ρολόι.

Το 1993 κυκλοφόρησε το πρώτο G-Shock, το οποίο ονομαζόταν DW-5000C. Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ρολόγια G-Shock έχουν πωληθεί από τότε, σε διάφορες επαναλήψεις, και ήδη φέτος έχουμε δει πολλά νέα μοντέλα, καθένα από τα οποία είναι κατασκευασμένο για να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες.

Φυσικά, υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν σκληρά ρολόγια, καθώς οι εξελίξεις στον τομέα των υλικών και της τεχνολογίας έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία μοντέλων που μπορούν να στείλουν σήμα έκτακτης ανάγκης, ακόμα και την δυνατότητα εντοπισμού της θέσης σας μέσω GPS.

Πρόκειται για ρολόγια που τα καντράν τους θα συνεχίσουν να λάμπουν για πολλά χρόνια ακόμα και είναι ικανά να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο σκληρά ρολόγια στον πλανήτη.

Breitling Emergency Black Titanium

Σχεδιασμένο για εκείνους των οποίων η εργασία βρίσκεται στα πιο απομακρυσμένα σημεία του κόσμου, το Breitling Emergency μπορεί να στείλει ένα σήμα κινδύνου μέσω δορυφόρου, που σημαίνει ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμη  να ζητήσετε βοήθεια όπου και αν βρίσκεστε  –  είτε μέσω ξηράς, θάλασσας ή αέρος. για τους Η κάσα του είναι από τιτάνιο, διαθέτει μια βουρτσισμένη στεφάνη και στο εσωτερικό της υπάρχει μια κίνηση χαλαζία, ενώ η ώρα εμφανίζεται τόσο αναλογικά όσο και ψηφιακά.

Casio G-Shock British Army Mudmaster

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια G-Shock της Casio είναι ένα στιβαρό και σκληρό ρολόι που ανήκει στην σειρά Mudmaster, το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία τον Βρετανικό Στρατό για να αντέχει στα σκληρότερα περιβάλλοντα της Γης. Είναι ένα ρολόι έτοιμο για μάχη!

Είναι ένα ρολόι που σας παρουσιάσαμε πριν λιγο καιρό και μπορείτε να δείτε την πλήρη περιγραφή του εδώ.

Victorinox I.N.O.X 43mm Carbon Composite

Ελαφρύ αλλά ανθεκτικό στις γρατζουνιές και με ισχυρή ακαμψία, το I.N.O.X. είναι κατασκευασμένο για να αντέχει ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες. Η μαύρη ματ εμφάνιση του το κάνει ιδανικό για αυτούς που θέλουν να κάνουν μια ισχυρή δήλωση στυλ χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα και την ελβετική δεξιοτεχνία. Πρόκειται για ένα ρολόι που έχει υποστεί 130 δοκιμές αντοχής, και μπορεί να επιβιώσει ακόμα και στους 1.260 °C.

Panerai Luminor Submersible 1950 Carbotech

Υπάρχουν μερικά ρολόγια που έχουν φτιαχτεί απλά για να τα χαζεύεις, ωστόσο υπάρχουν μερικά ρολόγια που έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες και να δείχνουν πολύ κομψά μέσα σε αυτές. Ένα από αυτά είναι το Luminor της Panerai, το οποίο δημιουργήθηκε το 1950 για τους κομάντο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας. Με αντοχή στο νερός σε βάθος 300 μέτρα και έχοντας υψηλή βαθμολογία αντιμαγνητισμού, υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που θα μπορούσαν να σταματήσουν αυτό το ρολόι, από το να διατηρεί τον τέλειο χρόνο.

Omega Speedmaster Moonwatch Professional

Δεν είναι όλα τα ρολόγια τόσο σκληρά για να ταξιδέψουν στην Σελήνη, και το Speedmaster Professional της Omega το έχει κάνει πολλές φορές. Έχοντας λάβει μέρος σε έξι αποστολές στην Σελήνη και έχοντας την έγκριση της NASA, σίγουρα είναι ένα ρολόι που έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο “hall of fame” της υψηλής ωρολογοποιίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της Omega και αποτελεί το ρολόι επιλογής του James Bond, άρα δικαιούται μια παρουσία στην προσωπική συλλογή οποιουδήποτε άντρα.

Bear Grylls Survival, 45 mm, Outdoor Explorer Watch

Η Luminox είναι η εταιρεία ωρολογοποιίας της οποίας τα ρολόγια είναι πιστοποιημένα από το Ναυτικό και τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, ως κατάλληλα να χρησιμοποιούνται από τους Βατραχανθρώπους (US Navy SEALs) και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού (US Army Special Forces). Το συγκεκριμένο ρολόι ανήκει στην σειρά ρολογιών που δημιούργησε η Luminox με τον άνθρωπο της επιβίωσης, Μπέαρ Γκριλς, την οποία σας παρουσιάσαμε εδώ.

Διαβάστε επίσης: Δύο νέα ρολόγια από την G-Shock με καθαρά στρατιωτικό στυλ

Share.

Comments are closed.