Ένα ρολόι που σχεδιάστηκε για να σας συνοδεύει στις πιο ακραίες συνθήκες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Luminox είναι η εταιρεία ωρολογοποιίας της οποίας τα ρολόγια είναι πιστοποιημένα από το Ναυτικό και τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, ως κατάλληλα να χρησιμοποιούνται από τους Βατραχανθρώπους (US Navy SEALs) και τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού (US Army Special Forces). Πολλές μονάδες του ναυτικού και της αεροπορίας των ΗΠΑ προτιμούν για τις αποστολές τους τα ρολόγια της Luminox, καθώς κατασκευάζονται με μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια.

Τα ρολόγια της Luminox, είναι στην ουσία αυτό που λέμε “εργαλεία”, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, αδιάβροχα στα 300 μέτρα, και όπως λέει και η εταιρεία: “Σχεδιάστηκαν για να σας συνοδεύουν στις πιο ακραίες συνθήκες”. Οι κάσες τους είναι ανθεκτικές στις γρατσουνιές και τα τραντάγματα, ενώ χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη φωτεινότητα, χάρη στο αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα φωτισμού που διαθέτουν, και είναι μέχρι και 100 φορές πιο ισχυρό από άλλους παρόμοιους μηχανισμούς ελβετικών ρολογιών. Για την ενεργοποίηση τους συστήματος φωτισμού δε χρειάζεται ούτε το πάτημα κάποιου κουμπιού αλλά ούτε καν η έκθεση του ρολογιού στον ήλιο ή άλλη φωτεινή πηγή, καθώς χρησιμοποιείται το σύστημα αεριούχου φωτισμού LLT (Luminox Light Technology).

Πρόσφατα η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τον άνθρωπο της επιβίωσης, Μπέαρ Γκριλς, για την δημιουργία μιας σειράς ρολογιών, η οποία θα ονομάζεται Luminox x Bear Grylls και θα κυκλοφορήσει σε όλα τα κλασικά μοντέλα της εταιρείας (Sea, Air και Land). Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση της Luminox να συνεργαστεί με τον άνθρωπο που όλος ο κόσμος έχει συνδυάσει με την επιβίωση, με τον ίδιο να αναφέρει ότι: “Φοράω ένα ρολόι Luminox από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησα τις περιπέτειες μου”.

Τα νέα ρολόγια της σειράς θα ενσωματώνουν αρκετές λειτουργίες, όπως χρονογράφους, πυξίδες, ιμάντες paracord, αποκωδικοποιητές κώδικα Μορς και άλλα. Όλα τα ρολόγια στο πίσω μέρος της κάσας θα διαθέτουν χαραγμένο το μότο του Γκριλς, το οποίο είναι: “Never Give Up”.

Περισσότερες πληροφορίες για την luminox εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το ρολόι του Ντάνιελ Γκρεγκ ήταν ο πραγματικός νικητής στις Χρυσές Σφαίρες!

Share.

Comments are closed.