Σε δημοπρασία μερικά από τα πιο σπάνια καταδυτικά ρολόγια Panerai

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος Sotheby’s έχει δύο συναρπαστικές δημοπρασίες στον ορίζοντα για να ολοκληρώσει τη χρονιά. Τα πράγματα ξεκινούν σήμερα με τη δημοπρασία “Fine Watches”, η οποία θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου, και ακολουθεί “Important Watches” στις 7 Δεκεμβρίου.

Το highlight αυτών των δύο δημοπρασιών είναι μια επιλογή 60 ρολογιών από την ιδιωτική συλλογή του παγκοσμίως γνωστού συλλέκτη Alan ” Hammer” Bloore. Ο Bloore υπέστη ένα ατύχημα με το σκάφος του πριν από 20 χρόνια με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από τις μασχάλες και κάτω. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως το πάθος του για την συλλογή ρολογιών ήταν αυτό που του έσωσε την ζωή.

“Χωρίς την αγάπη μου για τα ρολόγια, δεν ξέρω πού αλλού θα έβρισκα το πάθος”, λέει ο Bloore. “Με έκανε αυτό που είμαι, με ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και μου έφερε φιλίες που άλλαξαν τη ζωή μου βαθιά και ολοκληρωτικά”.

Ο Bloore έχει ιδιαίτερη “συγγένεια” με την Panerai και θεωρείται ο μεγαλύτερος συλλέκτης της ιταλικής μάρκας από την ίδρυσή της. Μεταξύ των 60 ρολογιών που θα δημοπρατηθούν, υπάρχουν μερικά που ξεχωρίζουν. Το πιο σημαντικό είναι το παλαιότερο γνωστό παράδειγμα του μοντέλου με αναφορά 3646 ‘B’, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία μεταξύ της Panerai, της Rolex και του Βασιλικού Ιταλικού Ναυτικού για τους βατραχανθρώπους που χρειάζονταν ένα αξιόπιστο και ευανάγνωστο ρολόι σε ακραίες συνθήκες.

Για το μοντέλο, η Rolex συνεισέφερε τον μηχανισμό 618 και βοήθησε στη σχεδίαση της κάσας. Το συγκεκριμένο παράδειγμα του Bloore προέρχεται από το 1941 και είναι εξοπλισμένο με το αρχικό “Pin Dial”, καθιστώντας το εξαιρετικά σπάνιο και συλλεκτικό.

Panerai Radiomir Ref. PAM00021

Επιπλέον, υπάρχουν άλλα δύο εξαιρετικά ρολόγια Panerai από τη συλλογή του Bloore που αξίζει να επισημανθούν. Το πρώτο είναι μια περιορισμένης έκδοσης πλατινένιο Radiomir Ref. PAM00021, το οποίο είναι ένα από τα μόλις 60 αριθμημένα παραδείγματα που έχουν παραχθεί ποτέ. Το ρολόι συνοδεύεται από ένα αυθεντικό κιτ πρώτων βοηθειών Panerai, ένα στιλέτο δυτών Betarini του 2012 με αριθμό 15/12 και έναν δεύτερο ιμάντα.

Panerai Luminor Logo ‘Pre-Vendome’

Το δεύτερο είναι ένα μοντέλο με σημασία τόσο για τη μάρκα όσο και για την ποπ κουλτούρα. Ο λόγος για το Luminor “Pre-Vendôme” Ref. 5218-201/A, το οποίο έγινε διάσημο όταν φορέθηκε στον καρπό του Σιλβέστερ Σταλόνε στην ταινία “Daylight” του 1996.

Και τα 60 ρολόγια από τη συλλογή του Alan “Hammer” Bloore θα εκτεθούν δημόσια στις γκαλερί του Sotheby’s στην Νέα Υόρκη από την 1η Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δημοπρασίες Fine Watches and Important Watches και όλα τα μοντέλα από τη συλλογή του Bloore, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Sotheby’s.


Διαβάστε επίσης: “Μοσχοπουλήθηκε” σε δημοπρασία το Panerai του Σιλβέστερ Σταλόνε

Share.

Comments are closed.