Πωλητής ρολογιών εξαπάτησε συλλέκτες αποσπώντας 3 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την περασμένη εβδομάδα οι πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον Άντονι Φάρερ, ιδρυτή μιας επιχείρησης που ονομάζεται The Timepiece Gentleman, με τον ισχυρισμό ότι εξαπάτησε τους πελάτες του αποσπώντας 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 35χρονος, ο οποίος διατηρεί την επιχείρηση του στην διάσημη οδό Rodeo Drive, κατηγορείται πούλησε πολυτελή ρολόγια που ανήκαν σε πελάτες και κράτησε τα έσοδα για τον εαυτό του. Σύμφωνα με ομοσπονδιακά έγγραφα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει περιγράφονται “ως απάτη ρολογιών πολυτελείας Σχήματος Πόντσι που ξεκίνησε από τα τέλη του 2022 έως αυτό το καλοκαίρι”.

Ο Φάρερ φέρεται να ξεκίνησε την επιχείρησή του στο Ντάλας το 2017. Αργότερα άνοιξε ένα κατάστημα στο Λος Άντζελες “για να συνδέσει αγοραστές και πωλητές ρολογιών υψηλής ποιότητας”, σύμφωνα με το FBI. Ο Φάρερ ξεκίνησε να εξαπατά τους πελάτες υποσχόμενος να πουλήσει τα πολυτελή ρολόγια τους έναντι προμήθειας. “Συνήθως έπαιρνε ένα ρολόι από ένα άτομο και το έβαζε να υπογράψει μια συμφωνία που όριζε ότι θα εισέπραττε προμήθεια από την πώληση, συνήθως 5%”, σημειώνει η καταγγελία.

Καθώς η επιχείρηση του Φάρερ άρχισε να αναπτύσσεται, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τον κατηγορούν στο Reddit και το YouTube ότι εξαφανίστηκε με τα ρολόγια ή τα χρήματά τους. Περισσότεροι από 20 πελάτες μίλησαν με τους ερευνητές, επιβεβαιώνοντας ότι έστειλαν χρήματα στον Φάρερ για να αγοράσουν ένα ρολόι ή του έστειλαν κομμάτια προς πώληση – και δεν πληρώθηκαν ποτέ αυτά που του χρωστούσε.

Ένα θύμα είπε στις αρχές ότι έδωσε 75 ρολόγια αξίας περίπου 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο The Timepiece Gentleman. Ο Φάρερ τον πλήρωσε ένα κλάσμα του συνολικού κόστπθς, περίπου 385.000 δολάρια, και χρησιμοποίησε μερικά από τα ρολόγια ως εγγύηση για ένα δάνειο 300.000 δολαρίων, ισχυρίζονται δικαστικά έγγραφα. Οι ερευνητές λένε ότι χρησιμοποίησε τα κλεμμένα χρήματα για να διατηρήσει έναν πλούσιο τρόπο ζωής, ο οποίος περιλάμβανε μια κόκκινη Lamborghini, μοτοσικλέτες Ducati, μια πολυτελή κατοικία στη Σάντα Μόνικα, καθώς και ταξίδια στο Λας Βέγκας.

Η Εισαγγελία της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια αναφέρει σε δήλωση ότι μέχρι σήμερα ότι ο Φάρερ έχει αποκομίσει περίπου 3 εκατ. δολάρια από τους πελάτες του. Εάν κριθεί ένοχος για απάτη, ο Φάρερ αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή 20 ετών σε ομοσπονδιακή φυλάκιση.


Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των ρολογιών Rolex και Patek Philippe συνεχίζουν να υποχωρούν στην δευτερογενή αγορά

Share.

Comments are closed.