Οι τιμές των ρολογιών Rolex και Patek Philippe συνεχίζουν να υποχωρούν στην δευτερογενή αγορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι τιμές για τα ρολόγια των οίκων Rolex και Patek Philippe στην δευτερογενή αγορά έχουν υποχωρήσει στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών, καθώς η ζήτηση για ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας συνεχίζει να μειώνεται.

Ο Bloomberg Subdial Watch Index -δείκτης που παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο εμπορεύσιμων με βάση την αξία τους στη δευτερογενή αγορά- υποχώρησε κατά 1,8% τον Οκτώβριο για να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο του από το 2021. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει τώρα κατά 42% μετά την τεράστια άνοδο του τον Απρίλιο του 2022.

Οι μειώσεις είναι συνεπακόλουθο της τεράστιας ανόδου των τιμών -σε επίπεδα ρεκόρ- για τα μοντέλα Rolex, Patek και Audemars Piguet με τη μεγαλύτερη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τώρα που τα επιτόκια έχουν εκτιναχθεί εν μέσω ισχυρού πληθωρισμού σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και την κλονισμένη οικονομική ανάπτυξη, οι συλλέκτες ρολογιών περιορίζουν τις αγορές ρολογιών.

Η Christy Davis, συνιδρυτής της Subdial, μιας πλατφόρμας εμπορίας ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω αποδυνάμωσης, καθώς η προσφορά αυξάνεται και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μπορέσουν να πουλήσουν οι έμποροι μεταχειρισμένων ρολογιών.

“Με περισσότερα ρολόγια διαθέσιμα σε μία μεγαλύτερη γκάμα τιμών, αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι να ρίχνουν τις τιμές για να κυνηγήσουν τις πωλήσεις στην περίοδο των γιορτών”, είπε η Davis.

Καθώς οι αγοραστές έχουν γίνει πιο προσεκτικοί και απαιτητικοί, ο μέσος αριθμός των ημερών που χρειάζεται κάποιο για να πουλήσει ένα μεταχειρισμένο ρολόι έχει αυξηθεί κατά 8% από τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Subdial.

Παρά την πτώση των τιμών των μεταχειρισμένων ρολογιών από τους οίκους Rolex και Patek Philippe, τα κορυφαία μοντέλα και από τις δύο μάρκες συνεχίζουν να πωλούνται πολύ υψηλότερα από τις τιμές λιανικής τους στη δευτερογενή αγορά.


Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η “κατρακύλα” στις τιμές των μεταχειρισμένων Rolex

Share.

Comments are closed.