Πολ Νιούμαν: Τα ρολόγια που φόρεσε στον καρπό του ο εμβληματικός ηθοποιός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πολ Νιούμαν ήταν αναμφίβολα ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αλλά και ένας άντρας που είναι υπεύθυνος για ένα από τα πιο δημοφιλή ρολόγια όλων των εποχών: το Rolex Daytona, το οποίο οποίο πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο Phillips.

Έχουμε ήδη κάνει αμέτρητα άρθρα για το θρυλικό Daytona του Πολ Νιούμαν, αυτό ωστόσο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι πως δεν ήταν το μόνο ρολόι που ο ηθοποιος διατηρούσε στην συλλογή του. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα θα ρίξουμε φως σε μερικά άλλα ρολόγια που κατείχε και φορούσε ο Νιούμαν κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας.

Ο Νιούμαν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να καταλήξει στο Daytona, και δοκίμασε πολλά διαφορετικά ρολόγια πριν βρει αυτό που να του “ταιριάζει”. Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά είναι το Waltham Bathyscape Diver που φτιάχτηκε την Blancpain, το οποίο φόρεσε κυρίως στην ταινία Harper του 1966.

Το ρολόι, το οποίο πήρε ειρωνικά το προσωνύμιο “Paul Newman” όπως ακριβώς και το Daytona, είναι ένα αξιοσέβαστο καταδυτικό κομμάτι που δεν είχε την λειτουργία χρονογράφου, που ο Νιούμαν, ως λάτρη του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιζητούσε.

Ο Νιούμαν είχε επίσης ένα ρολόι που έμοιαζε με το Navitimer της Bretiling, ενώ φορούσε επίσης μερικά Rolex που δεν ήταν Daytona: όπως το Rolex Datejust Ref. 16200 που φιγούραρε στον καρπό του στην ταινία “Το Χρώμα του Χρήματος”, το οποίο ο θρυλικός δημοπράτης ρολογιών Aurel Bacs, έχει περιγράψει ως το “τέλειο” ρολόι.

Courtesy of Phillips

Ο Νιούμαν φέρεται να είχε επίσης μερικά άλλα ρολόγια από τα οποία δεν έχουμε φωτογραφίες, όπως ένα Timex Ironman, καθώς και ένα σωρό άλλα Daytona’s που δεν είναι “Paul Newman”, συμπεριλαμβανομένου του Rolex Daytona “Big Red” που πουλήθηκε για 5.475.000 δολάρια το 2020, το οποίο είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τον Νιούμαν, καθώς του το χάρισε η σύζυγος του Τζόαν Γουντγουόρντ το 1983 για την 25η επέτειο του γάμου τους.


Διαβάστε επίσης: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για το πιο θρυλικό ρολόι όλων των εποχών!

Share.

Comments are closed.