Πάνω από 200 συλλεκτικά ρολόγια Seiko πρόκειται να δημοπρατηθούν σε λίγες μέρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν υπάρχει μια μάρκα ρολογιών υψηλών προδιαγραφών που έχει υποτιμηθεί λίγο στο παρελθόν, είναι η ιαπωνική μάρκα Seiko, η οποία δημιουργεί ακριβή, αξιόπιστα και αναμφισβήτητα όμορφα ρολόγια εδώ και δεκαετίες,τα οποία κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό.

Όσοι από εσάς είστε φαν των ρολογιών της Seiko, σίγουρα θα χαρείτε, καθώς ο οίκος δημοπρασιών Bonhams ανακοίνωσε μια νέα διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία θα χωρίζεται σε δύο μέρη και θα περιλαμβάνει κλασικά και συλλεκτικά μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας. Η δημοπρασία ονομάζεται “Making Waves: Seiko – A Private Collection of Japanese Wristwatches”, πρόκειται να διεξαχθεί στις 17 Αυγούστου και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 μοντέλα.

Στην δημοπρασία θα περιλαμβάνονται μερικά σπάνια και συλλεκτικά κομμάτια, ωστόσο όσοι δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα, υπάρχουν αρκετά ρολόγια σε προσιτή τιμή. Δεν υπάρχει ακριβής αναφορά από τον οίκο σχετικά με τα ρολόγια που πρόκειται να δημοπρατηθούν, σύμφωνα ωστόσο με αναφορές, υπάρχει ένα “Yachtman UFO” του 1973 (με αξία περίπου 500 δολάρια), ένα “Pepsi Pogue” του 1975 με τιμή που κυμαίνεται από 320 εως 650 δολάρια, ενω για όσους θέλουν κάτι πιο ακριβό υπάρχει το “Spring Drive Spacewalk Chronograph” ref. SPS005 του 2010 που βλέπετε παρακάτω, το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει από 20.000 έως 23.500 δολάρια.

Ένα από τα highlight της δημοπρασίας είναι ο σπάνιος χρονογράφος από ατσάλι που εμφανίζεται στην φωτογραφία παρακάτω, ο οποίος έγινε για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 1964. Πρόκειται για ένα vintage ρολόι, του οποίου η τιμή κυμαίνεται από 13.000 έως 26.000 δολάρια.

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του οίκου στις 17 Αυγούστου, καθώς τότε θα δημοσιευτεί η πλήρης λίστα των ρολογιών. Το πρώτο μέρος της δημοπρασίας θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Αυγούστου, ενώ για το δεύτερο μέρος δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελία του οίκου εδώ.

Διαβάστε επίσης: Το νέο ρολόι της Seiko παίρνει έμπνευση από ένα υποβρύχιο δάσος στην Ανταρκτική

Share.

Comments are closed.