Το νέο ρολόι της Seiko παίρνει έμπνευση από ένα υποβρύχιο δάσος στην Ανταρκτική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην περσινή Baselworld η Seiko κυκλοφόρησε την σειρά Prospex LX, η οποία είναι μια premium συλλογή αθλητικών ρολογιών που σχεδιάστηκαν για τον αέρα, την ξηρά και την θάλασσα σε συνεργασία με τον Ken Okuyama – πρώην Creative Director της Pininfarina και έναν από τους γνωστούς σχεδιαστές αυτοκινήτων στην Ιαπωνία.

Πρόσφατα ένα νέο ρολόι περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένο από την Ανταρκτική προστέθηκε στην σειρά LX. Πρόκειται για το Prospex LX Limited Edition SNR045, το οποίο είναι βασισμένο στο μοντέλο Seiko 1968 Hi-beat Diver και διαθέτει ένα υπέροχο πράσινο χρώμα στο καντράν και την στεφάνη.

Το καντράν του ρολογιού παίρνει έμπνευση από ένα μυστηριώδες δάσος από βρύα που βρέθηκε στον πυθμένα μιας λίμνης κοντά στο Skarvsnes Foreland της Ανταρκτικής. Το Skarvsnes Foreland βρίσκεται περίπου 55 χιλιόμετρα από το Showa, έναν ιαπωνικό ερευνητικό σταθμό στην Ανταρκτική. Σε αυτήν την περιοχή Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πυλώνες από βρύα να καλύπτουν τον πυθμένα μιας γειτονικής λίμνης και του έδωσαν παρατσούκλι “kokebozu”, ένας συνδυασμός των λέξεων «koke» (βρύα) και «bouzu» (νεαρό αγόρι).

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα από τιτάνιο με διάμετρο 44,8 mm και πάχος 15,7 mm, κεραμική πράσινη στεφάνη, το παραθυράκι της ημερομηνίας την θέση “3” και την ένδειξη του αποθέματος ισχύος στην θέση “8”. Είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα και στο εσωτερικό του χτυπά ο Spring Drive Caliber 5R65, ο οποίος προσφέρει 72 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το Seiko Prospex LX Limited Edition “Underwater Forest” είναι μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων και θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο στην επίσημη ιστοσελίδα της Seiko. Η τιμή του είναι 6.000 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Seiko εδώ.

Διαβάστε επίσης: 7 ρολόγια της Seiko στα οποία αξίζει να επενδύσετε

Share.

Comments are closed.