OMEGA X SWATCH: Ένα νέο ολόλευκο Bioceramic MoonSwatch προσεδαφίστηκε ομαλά στη σελήνη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Χιούστον, το Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE προσεδαφίστηκε. Ένα νέο ολόλευκο σχέδιο αφιερωμένο στην πανσέληνο προσεδαφίστηκε ομαλά στη σελήνη, στην προγραμματισμένη τοποθεσία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

Δύο χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας OMEGA X SWATCH, ένα νέο μη περιορισμένο ρολόι προστέθηκε σε αυτή την εμβληματική συλλογή. Όπως τα έντεκα σχέδια Bioceramic MoonSwatch, που απεικονίζουν τους πλανήτες, και τα έντεκα σχέδια Mission to Moonshine Gold, αυτό το νέο ρολόι διαθέτει λειτουργία χρονογράφου. Ως κερασάκι στην τούρτα, διαθέτει, επίσης, λειτουργία απεικόνισης των φάσεων της σελήνης, που είναι πιθανώς το ποιητικότερο από όλα τα complication ρολογιών. Εξού και το όνομά του Full Moon (Πανσέληνος) και το ολόλευκο χρώμα του. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Swatch συνδυάζει τη λειτουργία απεικόνισης των φάσεων της σελήνης με τη λειτουργία χρονογράφου.

SWATCH

Το Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE αποτελεί έναν νέο υπαινιγμό στο brand της OMEGA, με τον Snoopy να ξαπλώνει στη σελήνη, στον δίσκο φάσεων της σελήνης, ο οποίος κινείται στο υποκαντράν που βρίσκεται στη θέση της ώρας 2. Στη μάσκα και τον δίσκο φάσεων της σελήνης του σχεδίου, ανάμεσα στις ημισελήνους και τα άστρα υπάρχει κρυμμένη μια ατάκα από το κόμικ Snoopy που μπορεί να διαβαστεί με υπεριώδες φως. Ο Snoopy είναι η μασκότ της NASA από τη δεκαετία του 1960. Στην πραγματικότητα, το Silver Snoopy Award είναι η υψηλότερη τιμή που απονέμει η διοίκηση διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε άτομα και οργανισμούς για εξαιρετικά επιτεύγματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των επανδρωμένων πτήσεων ή την επιτυχία των αποστολών. Αυτό το σημαντικό βραβείο απονεμήθηκε στην OMEGA το 1970 για τον ρόλο της στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ουσιαστικής συμβολής της στην ασφαλή επιστροφή του πληρώματος του Apollo 13 στη Γη.

SWATCH

Το 1970, η έκρηξη μιας δεξαμενής οξυγόνου στη διάρκεια της αποστολής του Apollo 13 έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των αστροναυτών. Μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το πλήρωμα ήταν η χρονομέτρηση του χρόνου εκτόξευσης διάρκειας 14 δευτερολέπτων, η οποία θα επέτρεπε την επιστροφή τους στη Γη. Ευτυχώς, το πλήρωμα είχε στη διάθεσή του έναν χρονογράφο OMEGA, το Speedmaster Moonwatch, για να κάνει τη δουλειά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον Μάιο του 1969, στο πλαίσιο της αποστολής του, σκοπός της οποίας ήταν η εκτέλεση της αρχικής αναγνώρισης πριν από την απόπειρα προσελήνωσης, το Apollo 10 έπρεπε να ψάξει πάνω στην επιφάνεια της σελήνης και να κάνει το λεγόμενο «snoop around» (να εξερευνήσει δηλαδή την περιοχή) προκειμένου να προσδιορίσει το σημείο προσεδάφισης του Apollo 11. Η σεληνάκατος ονομάστηκε Snoopy. Από τότε, οι αστροναύτες θεωρούν γούρι το έμβλημα του Snoopy.

SWATCH

Όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Speedmaster Moonwatch, του πρώτου ρολογιού που ταξίδεψε στη σελήνη, περιλαμβάνονται στο Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE: η ασύμμετρη κάσα, η διάσημη στεφάνη με την ταχυμετρική κλίμακα με την κουκκίδα πάνω από την ένδειξη 90 και τα τυπικά υποκαντράν Speedmaster. Το ρολόι Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE φέρει τη δήλωση της αποστολής στην πίσω όψη και τα λογότυπα OMEGA X SWATCH στο καντράν και την κορώνα. Στο καπάκι της μπαταρίας απεικονίζεται μια σελήνη εμπνευσμένη από τον κόσμο του Snoopy. Ένα λουράκι VELCRO© σαν από διαστημική στολή προσθέτει την τελική πινελιά αστροναυτικής κομψότητας.

SWATCH

Το θρυλικό Moonwatch της OMEGA είναι must για τους συλλέκτες. Η Συλλογή Bioceramic MoonSwatch της Swatch κάνει αυτό το εμβληματικό σχέδιο προσιτό στους φαν σε όλο τον κόσμο. Η έκδοση με τις φάσεις της σελήνης αντικατοπτρίζει τέλεια το πάθος για τη ζωή και τη φιλοσοφία καινοτομίας της Swatch.

SWATCH

Όπως όλα τα σχέδια της συνεργασίας OMEGA X SWATCH, το Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE κατασκευάζεται από το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Bioceramic της Swatch, ένα μοναδικό μείγμα δύο τρίτων κεραμικού και ενός τρίτου υλικών βιολογικής προέλευσης που παράγονται από καστορέλαιο.

Το Bioceramic MoonSwatch MISSION TO THE MOONPHASE διατίθεται από τις 26 Μαρτίου αποκλειστικά σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch. Όπως ισχύει με το σύνολο της Συλλογής Bioceramic MoonSwatch, επιτρέπεται η πώληση ενός μόνο ρολογιού ανά άτομο, ανά ημέρα και ανά κατάστημα Swatch.

Η τιμή του ανέρχεται σε 315 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Swatch εδώ.

MISSION TO THE MOONPHASE SO33W700

Υλικό κάσας: λευκή κάσα, κορώνα και κουμπιά πίεσης Bioceramic
Διάμετρος κάσας: 42,00 mm
Πάχος κάσας: 13,75 mm
Κατακόρυφη απόσταση μεταξύ των ωτίδων κάσας (lug-to-lug): 47,30 mm
Μηχανισμός κίνησης Quartz: χρονογράφος με ένδειξη φάσεων της σελήνης
Αντοχή στο νερό: 3 bar
Τζάμι: σε σχήμα κουτιού, κατασκευάζεται από υλικό βιολογικής προέλευσης με αντιχαρακτική επίστρωση· στο κέντρο υπάρχει χαραγμένο το γράμμα «S» που παραπέμπει στο λογότυπο της Swatch
Καντράν: λευκό, φέρει το λογότυπο OMEGA X Swatch και τα θρυλικά λογότυπα Speedmaster και MoonSwatch· χωνευτά υποκαντράν και ενδείξεις ώρας με Super-LumiNova® κλάσης Ά (εκπομπή πράσινου χρώματος). Ένδειξη φάσεων της σελήνης με λευκή μάσκα και δίσκο φάσεων της σελήνης με τον Snoopy, τη μασκότ της NASA, και τον Woodstock να ξαπλώνουν στη σελήνη. Κρυφή λεπτομέρεια σε μελάνι υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) (εκπομπή μπλε χρώματος) με τη διάσημη ατάκα από το κόμικ Snoopy, την ημισέληνο και άστρα
Δείκτες: ωροδείκτες, λεπτοδείκτες και το άκρο του δείκτη δευτερολέπτων του χρονογράφου με Super LumiNova® κλάσης Ά
Στεφάνη: λευκή στεφάνη Bioceramic με ταχυμετρική κλίμακα και μαύρες ενδείξεις
Λουράκι: λευκό λουράκι VELCRO©, θηλάκι στερέωσης σε λευκό Bioceramic


Διαβάστε επίσης: Οι 11 βαλίτσες MoonSwatch της OMEGA συγκέντρωσαν πάνω από μισό εκατ. ευρώ!

Share.

Comments are closed.